Áprilisi tréfa: Breaking News- Brawn váltja Domenicallit

Nyomtatás

Most érkezett, így még friss és ropogós a hír. Ross Brawn visszatér korábbi sikerei helyszínére a Ferrarihoz, ahol az azonnali hatállyal menesztett Stefano Domenicallit váltja.

A Ferrari hivatalos közleménye szerint a csapat érdekében fontos döntést kellett meghozzanak a folytatást illetően. Ennek értelmében nem tartanak a továbbiakban igényt Domenicalli munkájára. A hivatalos indoklás szerint a sorozatos sikertelenségek, rossz döntések miatt volt kénytelen meghozni ezt a fontos lépést Montemezolo elnök úr. A Ferrari vezér szerint jól példázza a csapatfőnök gyengeségét, a legutóbbi Malajziai eset is, amikor képtelen volt Alonsot időben a boxba parancsolni, a spanyol kiesett, ezzel pedig értékes pontokat veszített a csapat. A tavalyi vb kudarcot is felemlegette Montemezolo, ezt is az olasz csapatvezetőnek felróva. Az elnök mindenképp egy markáns személyt szeretett volna a csapatvezetői székben látni, akiben feltétel nélkül meg tud bízni.

Ros Brawn egy ilyen figura. A Ferraris- Schumacheres sikerkorszak egy meghatározó embere, így a tárgyalások már régóta folytak a háttérben, mely szerint Ross vegye át Domenicalli helyét. Az utolsó futam eseményei pedig teret nyitottak a Ferrari vezér régóta szövögetett álmának. A Mercedesnél ugyanis Brawn csapatfőnökként úgy döntött, hogy Rosberg nem támadhatja Hamiltont. Ez a német csapatnál alakuló új vezetés tetszését nem igazán nyerte el. Niki Lauda és Toto Wolff is több ízben kritizálta a nyilvánosság előtt az angol döntését. Ezzel a Mercedes legfelső vezetése is egyetértet, akik leszögezték, hogy a jövőben nem szeretnék, ha Brawn önkényesen ilyen helyzetbe hozná a csapat pilótáit. Ross Brawn számára ekkor vált nyilvánvalóvá véglegesen, hogy lépnie kell. Úgy érezte, hogy a Mercedesnél a legfelsőbb szinteken már nem bíznak benne. Kapóra jött neki, hogy a Ferrari elnök Montemezolo, már régóta csábította, hogy legyen az olaszok csapatfőnöke, így ezúttal igent mondott. A Mercedes ma reggel a Ferrari közleményével egy időben bejelentette, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak az angol csapatfőnökkel, akinek megköszönték eddigi munkáját, valamit sok sikert kívántak neki a jövőben.

A mai reggel folyamán így Montemezolo tudatta Domenicallival, hogy a jövőben nem tart igényt a munkájára. Arról nincsenek információk, hogy az olasz valamilyen formában maradhat-e a csapatnál, vagy a szakítás teljes. A reggeli közleményben tudatta a Ferrari azt is, hogy Ross Brawn-nal sikerült mindenben megállapodniuk, így a jövőben ő irányítja a Ferrari forma-1-es csapatát. Arról nincsenek még információk, hogy Brawn-nal milyen szerződést kötöttek, de pár órán belül nyilván erről is hallunk még. Ha viszont valaki erről a csapatfőnök váltásról nem hallana többször a jövőben, azt üdvözöljük Bolondok napja alkalmából.  :)


Tweet
Módosítás: ( 2013. április 01. hétfő, 18:49 )