Domenicali: "Kétségkívül a topcsapatok között vagyunk"

Nyomtatás
altStefano Domenicali eleget látott az első két versenyből ahhoz, hogy kijelentse, a Ferrari határozottan a világbajnoki címért harcoló csapatok között van.
 
Bár mindkét világbajnoki táblázatban előkelő helyen áll a csapat, és Sebastian Vettel és a Red Bull máris tekintélyes előnyre tettek szert, az erősorrend mégis képlékenynek tűnik. Elismerte, a Red Bull még mindig egy hajszállal a többi csapat előtt van a jövő heti kínai forduló előtt, de meggyőződése, hogy az F138 is ott van az élen.
 
"Nem tudom, hol vagyunk pontosan, de abban biztos vagyok, hogy az élen valahol" - mondta az olasz szakember. "Vannak pályák, ahol a mi autónk teljesít jobban és vannak pályák, ahol más autók teljesítenek jobban, mint a miénk. Meglátásom szerint jelenleg a Red Bull a legerősebb csapat, de majd meglátjuk. A Mercedes előrébb lépett, a Lotus pedig nagyon versenyképes. Egy érdekes és kihívásokkal teli bajnokság lesz és mi ott leszünk az élen - semmi kétség."
 
A változékony időjárás és a gumikopással kapcsolatos aggodalmak nagyon megkeverték a lapokat az első két versenyhétvégén Ausztráliában és Malajziában. Példaként, a Lotus lenyűgöző módon megnyerte a szezonnyitó nagydíjat, majd egy héttel később Sepangban csak hatodik és hetedik helyre voltak képesek.
 
"Hosszú még a bajnokság" - tette hozzá. "Ahogy láttuk, a többiek teljesítménye nagyon jó, de azt is észrevehettük ezen a két versenyen, hogy különböző körülmények között máshogy viselkedtek a különböző autók. úgyhogy egyvalamit szinte lehetetlen volt megérteni. Néhány csapat túlreagálja a gumik körüli problémát, jobb lenne lenyugodni mindenkinek."
 
Annak ellenére, hogy egy sokkal versenyképesebb autóval rendelkeztek a szezon kezdetén, Fernando Alonso korai sepangi kiesése miatt távolabb kerültek a világbajnoki címtől, mint 12 hónappal ezelőtt. A Ferrari főnök szerint azonban nincs különösebb ok aggodalomra.
 
"Tavaly állandóan panaszkodtunk, hogy nem voltunk versenyképesek, de két verseny után volt egy győzelmünk és több pontunk, mint most. Tehát átlátom jelenlegi helyzetünket, de nem számít, mert a bajnokság nagyon hosszú, és fontos nyugodtnak maradnunk és a legjobbat kihoznunk a rendelkezésre álló csomagból. Fejlesztések tekintetében, ahogy mindenki, természetesen mi is megpróbáljuk fejleszteni az autót, ami minden versenyen kitűzött cél."

Tweet