6 éves éves az F1 Ferrari hírek!

Nyomtatás

 

Nincs mit szépíteni a dolgot, idén bizony elfelejtettük a saját születésnapunkat! :D Mentségünkre szolgáljon, hogy a nevezetes dátum (február 2.) pont a za F138 bemutatója után egy nappal volt, mindenki az új Ferrari lázában égett!

De úgy gondoltunk idén se megyünk el szó nélkül amellett hogy már 6 évesek vagyunk. Szokásos történelmi áttekintésünk mellett annyit talán elpletykálhatok, hogy remélhetőleg hamarosan, újabb mérföldkőhöz érünk, de erről majd későbbi időpontban tájékoztatunk Titeket!

 

 

Mivel többen kérdeztétek már, mikor és hogyan alakult oldalunk, ezért picit összefoglalnám az  oldal "történelmét" a teljesség igénye nélkül! Az alábbi pár sorból kiderül, hogy a születésnap meghatározása se olyan egyszerű.

 

2005. május 28-án, szombat reggel 6:00:07 regisztráltam egy ingyenes fórumon az Sferrari fórumot (ez a dátum azért fontos az oldal történelmében mert itt alakult ki az a kis csapat akikkel megalapítottuk az F1ferrari.hu-t. Ekkor még html szerkesztővel készült az oldal sajnos (vagy talán jobb is :D ) az oldalról nincs kép, nagyon kezdetleges volt , de fórumban szép lassan kialakult egy kis közösség, ahol Ferrari rajongók kis gyülekezete beszélgetett a hírekről.

Fórum még most is megtalálható, de le van zárva. Nevezhetjük az F1ferrari.hu bölcsőjének. :)

http://sgforum.hu/forum.php3?azonosito=sferrari

 

Az oldal pedig sferrari.tar.hu néven futott (pont ma kaptam egy e-mailt hogy ez a szolgáltató megszűnik), az oldal akkori verziója el is veszett már.

Majd 2006-ban elköltöztettük fórumunkat egy szintén ingyenes tárhelyre, de már egy komolyabb fórum-motorral dolgoztunk. Sajnos erről az időszakról sincs képem, de ekkor már egyre aktívabb volt a csapat és már megfogalmazódott az F1ferrari.hu domain illetve az F1 Ferrari hírek alapötlete. Ekkoriban sferrari.extra.hu illetve f1ferrari.tx.hu volt az oldal elérhetősége.

És kb ezzel párhuzamosan elindult a közösség szervezés egy másik formája az iwiwen. Megalakult a Ferrari Fan Club profil (akkor még nem voltak klubok). Nagyon sokan jelöltétek ismerősnek, több ezren és ezt naponta kézzel jelölgettem vissza. :) Később ez a profil alakult át klubbá, és azóta is a legnagyobb Ferrari rajongói klub iwiwen.

 

Ekkoriban regisztráltuk az F1ferrari.hu domaint is!

Az első cikk  Räikkönen nem foglalkozik Alonsóval

 

Ekkor még magyar forrásokból dolgoztunk, ahogy az még ma is előfordul. Azóta is jó a kapcsolatunk a forrás oldalakkal, sokat köszönhetünk nekik és ez nem maradhat ki ebből az ünneplős cikkből, de meg kell említeni, hogy mára a cikkek nagy része az oldal saját fordításai és így 4 évesen próbálunk saját lábra állni, és 5 évesen pedig ez sikerült is :)

Egy nagyobb ugrással eljutottunk az oldal mai kinézetéhez, és az új fórum-motor is ekkor került az oldalra. 

Az első cikk ebből az időből akár ma is megállná a helyét ez a cím. :)

http://f1ferrari.hu/majus/domenicali_fordithatunk_a_kockan

 

Az oldal kialakulása nagy vonalakban így írható le. :) Azóta már jelen vagyunk Twitteren és Facebookon is, de ezekről több szót nem is ejtenék.

És akkor pár momentum amit együtt átéltünk:

Elbúcsúztattuk  Schumit még az első fórumon, emlékszem nagyon bántott mindenkit a döntése, de érkezett Kimi és vele jó pár törzstagja az oldalnak! Kimi vb címének együtt örültünk, nem felejtem el azt az estét, amikor majdnem kiakadt a fórum a sok boldog emberkétől, a fórumon azóta se volt ekkora aktivitás. :) Aztán 2008-ban először jutottunk ki a Hungaroringre, többen itt találkoztunk először egymással, rengeteg képpel tértünk haza, amit meg is osztottunk veletek. 2008-ban volt az első közös futamnézés (sajnos nem zárult Ferrari sikerrel). A szezonzárón egy emberként omoltunk össze amikor Felipe az utolsó kanyar után vesztette el a vb címet. 2009-ben már mi szervezhettük a Ferrari szektort a klub tribünön. A "Good Luck Kimi" és a "Forza Ferrari" transzparensünk számtalan médiában megjelent. :) Sajnos élőben láttuk Felipe balesetét a pálya szélén, ami nagyon megrendítő volt. Aztán 2010-ben már Welcome Back Felipe transzparenssel biztattuk Felipét, de a Forza Ferrari transzparens tavaly is ott volt velünk. Rengeteg képpel tértünk haza amit persze szintén megosztottunk. :) 

2010 szeptemberében a Ferrari Racing Days-en találkozhattunk Felipével és persze a sok-sok Ferrarival. Azt szintre biztosra veszem, hogy nem volt olyan Ferrari illetve ferraris ember a pályán, akiről ne készült volna egy kép. :) Rengeteg élményt, pillanatot kiragadhatnék még, de így is elég hosszúra sikerült ez a cikk. Egy biztos nélkületek, Kedves Olvasók, nem tartanánk itt, ahol most tartunk, és kevesebb élménnyel lennénk gazdagabbak. Köszönjünk Nektek a sok támogatást. 2010 után akár úgy is kifejezhetném magam: köszönjük, hogy lájkoljátok az oldalt. :) Reméljük sok-sok ilyen születésnapot megérünk, és Veletek együtt szurkolhatunk a Ferrari sikeréért.

2011-ben is kint voltunk a futamon, a transzparensünk BBC-nek is tetszett, sajnos idén se volt Ferrari győzelem, de ami késik nem múlik.

2012-ben talán a Hungaroringen készült csoportképünket emelném ki.

2013-ben szintén veletek leszünk és beszámolunk minden Ferrarit érintő hírről.

Boldog születésnapot F1Ferrari.hu!

Üdvözlettel: Horváth Tamás


Tweet