A Ferrari elismerte egy második motorvásárló csapat fontosságát 2014-re

Nyomtatás

altA Ferrari elismerte annak a fontosságát, hogy egy harmadik csapat is használja erőforrásait, miután bevezetésre kerül 2014-ben az új, V6-os 1,6 literes turbómotorjuk.

Az olaszok valószínűleg folytatják az együttműködést a Sauberrel, habár még nem kötöttek megállapodást, azonban a Toro Rosso azt tervezi, hogy Renault motorokra vált.

A Ferrari köztudottan tárgyalásokat folytat a Force Indiával is, de előfordulhat, hogy a silverstone-i csapat továbbra is a Mercedest részesíti majd előnyben. Az erőforrással kapcsolatos tárgyalások befolyásolják a csapatok pilótaválasztását, így a Ferrarival szerződésben álló Jules Bianchi és a Force India korábbi pilótája, Adrian Sutil helye is kétséges, bár utóbbi hazájának nemzeti márkája a Mercedes.
 
Annak ellenére, hogy előfordulhat, már idén tesztelhetik a V6-os motorokat, a Ferrari megkockáztatja, hogy hátrányos helyzetbe kerül, ha nem biztosított két másik, Ferrari motorokat használó csapat.
 
"A vásárló csapatok nagyon fontosak egy motorszállító számára" - mondta a Ferrari motor- és elektronikai részlegének vezetője, Luca Marmorini az AUTOSPORT kérdésére, miszerint milyen fontos, hogy két csapat használja a motorokat, amikor bejönnek az új erőforrások. "Elsősorban fontos, hogy több motort tudjunk tesztelni, ezáltal több adatot tudunk gyűjteni úgy, hogy nincs lehetőségünk szezon közben tesztelni. Az is fontos, hogy több autóra lesz referenciánk ugyanazzal a motorral, relatív tempó mellett. Tehát a Ferrari erősen elkötelezett amellett, hogy jó motorokat szállítson."
 
Marmorini hozzáfűzte, hogy még mindig jó kapcsolatot ápolnak a Toro Rossóval és nyitott az üzlet folytatására. A Toro Rosso 2007 óta használ Ferrari motorokat, mióta átvette az egy évvel korábbi erőforrások üzemeltetését a Red Bulltól.
 
"Nem tudom, hogy a Toro Rosso velünk tart-e következő évben. Még mindig nagyon jól együttműködünk. Fontos részét képezik a Ferrari motorok fejlesztésének és úgy gondolom, versenyképes motort kapnak tőlünk."

Új szerkesztőnk, Kajati Tamás cikkét olvashattátok.


Tweet
Módosítás: ( 2013. február 21. csütörtök, 17:29 )