Alonso szerint nem jelent hátrányt, hogy nem vesz részt az első teszten

Nyomtatás

 

altFernando Alonso a Ferrari autóbemutatója után válaszolt néhány újságírói kérdésre. A kérdések elsősorban arra irányultak miért nem vesz részt a soron következő jerezi teszten.

Alonso: „Az első teszt csak egy általános vizsgálat, mely során ellenőrzésre kerül, hogy minden alkotóelem megfelelően működik-e az autón. Tekintettel arra, hogy milyen kevés idő áll rendelkezésünkre a tesztig, úgy döntöttünk, hogy inkább a következő Barcelonában zajló tesztre fogok koncentrálni. A barcelonai teszt alkalmával, már hasznosabb munkát fogunk végezni, valamint verseny szimulációra is lehetőségünk lesz. Addig folytatom a fizikai felkészülésemet, illetve figyelemmel követem a jerezi eseményeket. A Felipe és Pedro által szállított adatokat elemezzük a mérnökökkel. Nem mondhatom, hogy ez egy szép autó, vagy, hogy a leggyorsabb autó, meg kell várni a pályáról érkező eredményeket. Most minden amit tehetünk, az a tesztelésekre való összpontosítás, aztán majd meglátjuk mi fog történni” – zárta gondolatait a spanyol.

Massa mellet Alonso sem kerülhette el azt a kérdést, hogy mi motiválja a szezon előtt. A válasz nagy eltökéltségről árulkodik, akár csak a brazil esetében.

Alonso: „Világbajnokságot szeretnék nyerni ezzel a csapattal. Ezáltal pedig részese lenni egy legendának, amit Ferrarinak hívnak.” 


Tweet
Módosítás: ( 2013. február 01. péntek, 20:01 )