Gyászol a Ferrari

Nyomtatás

altAmíg a formula-1-es csapat  az F138-as tesztelésével volt elfoglalva a barcelonai teszt harmadik napján,  a Ferrari tegnap Roberto Nosetto elvesztése miatt gyászolt.

Nosetto volt a Scuderia sportigazgatója a hetvenes évek második felében. Tegnap reggel Gallipoliban, Lecce tartományában hunyt el, ahol az elmúlt néhány évben a jól megérdemelt nyugdíját töltötte, hisz egész életét a versenyzés világának áldozta. A ferraris idők után az imolai pályának lett az igazgatója, majd ezután versenyigazgatóként dolgozott először a MotoGP világbajnokságban, később a Superbike világbajnokságban.

„Roberto Nosetto halála mélyen elszomorított” - kommentálta Stefano Domenicali. „Eltekintve attól, hogy a neve visszavonhatatlanul része a Scuderia Ferrari történelmének, nekem személyesen is egy nagyon fontos személy volt. Amikor a motoros pályafutásomat kezdtem, akkor volt hivatalban az imolai pályán. Mint egy diák, próbáltam megtalálni a helyem a paddockban és annyit tanulni tőle amennyit csak lehetett, a tapasztalatát és mindenekelőtt az ő szelíd természetét.”

alt


Tweet
Módosítás: ( 2013. február 22. péntek, 10:48 )