Massa szerint az idei autó "egy teljesen más világ"

Nyomtatás

altElégedetten nyilatkozott az első tesztnapot követően a Ferrari F138-as versenygépéről Felipe Massa, azonban elmondta, rengeteg munka vár még a csapatra.

A mai nap a cockpitben történt túlmelegedési probléma miatt nem tudott annyi kört megtenni a brazil versenyző Jerezben, mint amennyit szeretett volna. Ennek ellenére nagyon pozitívan nyilatkozott az idei versenygépről, amikor az újságírók arra kérték, hasonlítsa össze a tavalyi, F2012-es modellel.

„Ha összehasonlítjuk a tavalyi évvel [az autót – a szerk.], ez egy teljesen más világ” – nyilatkozta a mai napot követően Massa. „Emlékszem, tavaly sokat küzdöttünk az autó vezethetőségével, nehéz volt az autót a pályán tartani. Ebben az évben az autó alapjai teljesen másak, mint az elmúlt évben. Az autó sokkal kiegyensúlyozottabb, az autó hátulján egy jó irányt éreztem, csak úgy, mint a tapadást illetően. Ez egy olyan pálya, ami nagyon kemény a hátsó traktushoz, így a gumikopás szintje is nagyon magas.”

„Azt mondanám, hogy a különbség a tavalyi évhez képest hatalmas, de ez mindig csak egy kezdet. Ez még mindig csak egy újabb év kezdete. Tudjuk mennyire fontos, hogy megértsük az irányt az autóval mostantól az első versenyig, szóval még nagyon sok a teendő. Még ha az irány el is tér a tavalyitól, még nagyon sok a dolgunk az autóval és azzal, hogy megértsük a jó irányt, hogy készen legyünk az autóval az első versenyre.”

altBár a mai napon 1,6 másodperces hátránnyal végzett a hatodik helyen Buttonhöz képest, Massa nem volt csalódott az eredményt illetően, azonban Button idejét „hihetetlennek” titulálta.

„Az határozottan biztos, hogy nem vagyok csalódott. Nem mentünk ma sokat, volt néhány probléma az autóban a hőmérséklettel, szóval meg kell néznünk az autót, hogy ezt megértsük. Az autó az elején talán egy kicsit melegebb volt, mint ahogy én vártam, ez egy új autó, így meg kell értenünk az irányt, hogy kijavítsuk ezt. Nem hiszem, hogy bonyolult dolog ezt kijavítani, de nem vezettünk sokat. Nem vagyok csalódott, a 18.8-as [Button ideje – a szerk.] határozottan egy hihetetlen idő, de a 19.7 [Webber ideje – a szerk.] szerintem nem. Ez az első nap, nem vagyok csalódott amiatt, ahogy futottunk, ahogy vezettünk, és az irányunk miatt, ami az első napunkon volt. nagyon sok a tennivaló, sokat kell dolgozni, sokat kell fejleszteni az autót az első versenyig – ez világos, de nem vagyok csalódott” – nyilatkozta Felipe Massa.


Tweet
Módosítás: ( 2013. február 05. kedd, 20:26 )