Alonso: Biztos vagyok benne, hogy egy jobb autóval kezdhetem a szezont

Nyomtatás

altFernando Alonso a Ferrari évadnyitó rendezvényén, a ’Wrooom!’-on találkozott a média munkatársaival, ahol az idei évről, az idei céljairól, Felipe Massáról és Pedro de la Rosáról is faggatták a spanyolt.

„Nem gondolom, hogy szükségszerűen kötelesség a győzelem” – kezdte a 2012-es világbajnokság második helyezettje. „A sport áldozatot, munkát és annak élvezetét jelenti, amit valaki csinál, és az elmúlt három évben szerencsés voltam, hogy harcban lehettem fontos célokért. Huszonnégy versenyző van a Formula-1-ben, és csak néhányan mondhatják el közülük, hogy versenyeket nyertek és általában a dobogón végeztek. Amióta a Ferrarinál vagyok, a háromból két alkalommal nagyon közel jártam ahhoz, hogy világbajnok legyek, ami cél a számomra és egy olyan csapat számára, mint a miénk, és remélem, hogy háromból négyre tudom változtatni.”

„Biztos vagyok benne, hogy egy jobb autóval kezdhetem a szezont, mint amilyen autónk volt a tavalyi év első pár hónapjában” – folytatta a kétszeres világbajnok versenyző. „Tulajdonképpen a szezon első versenyein értékes pontokat veszítettünk, amikor egy olyan autónk volt, ami csak a hetedik vagy a kilencedik helyre volt elég, mint ahogy ez volt a helyzet Kínában vagy Bahreinben. Az a tény, hogy csak egy szélcsatornával dolgozunk, a Toyota cologne-i szélcsatornájával, egy kis előnyt jelenthet.”

Ahogy a tavalyi évben számtalan alkalommal, most is téma volt Felipe Massa, és a brazil versenyző teljesítménye. A spanyol - csak úgy, mint a tavalyi évben is több alkalommal - most is elismerően szólt csapattársáról.

„Mindig is azt mondtam, hogy Felipe egyike a legjobb versenyzőknek, és még emlékszem, hogy néhány ember mosolygott, amikor ezt mondtam tavaly” – nyilatkozott Alonso a csapattársáról. „Ő és én mindig segítettük egymást, nap mint nap, és azt várom tőle, hogy mindig közel legyen hozzám a teljesítmény tekintetében: a különbség nem volt megszokott közöttünk az elmúlt két évben, de most nem hiszem, hogy ez lesz a helyzet. Ez egy nagyon pozitív faktor lesz a számomra, és különösen a csapat számára.”

Mint ismert, Pedro de la Rosa a Ferrarit fogja erősíteni az idei évtől. A spanyol versenyző a szimulátorban fog fontos feladatokat ellátni, és honfitársa szerint az érkezése egy nagyon pozitív dolog.

„Az mindig fontos, ha vannak új érkezők a legjobb csapatokban” – mondta Alonso. „Pedro főleg a szimulátoron fog dolgozni, egy olyan területen, ahol nem vagyunk azonos szinten a legjobbakkal, és az ő tapasztalatai hasznosak lesznek. Azonban az nem igaz, hogy egy új versenyző megváltoztat dolgokat a szimulátorban: vannak és lesznek további és jelentősebb érkezők, akik segítik a csapat fejlődését.”


Tweet
Módosítás: ( 2013. január 17. csütörtök, 16:59 )