Domenicali: Nem ismétlődik meg a tavalyi eset

Nyomtatás

@Getty ImagesA tavalyi évet nagyon szerényen kezdte a Ferrari, a teszteken végig problémákkal küszködtek, és ennek rendszeresen hangot is adtak. Egyesek szerint ez csak félrebeszélés volt, azonban a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén elért 12. helyezés alátámasztotta az állításaikat.

Ugyan a Május 1-jén kezdődő mugellói teszten a csapat rengeteg tizedet javult és visszatért az élmezőnybe, ez már túl késő volt. A csapatfőnök Stefano Domenicali szerint, ez idén nem fog előfordulni, mindent megtesznek azért, hogy már az első versenyen egy top autóval álljanak fel, hiszen állítása szerint idén ez még fontosabb lesz.

"A következő szezonban minden az első futamon fog eldőlni. A csapatok nagyon gyorsan leakarják majd tudni a 2013-as autó fejlesztését, hogy aztán a 2014-es gépre koncentrálhassanak. Úgy gondolom, hogy ez legkésőbb Júliusban meg fog történni, ezért olyan fontos, hogy az elejétől kezdve versenyképes autónk legyen, " - nyilatkozta Domenicali az Auto Motor und Sport című lapnak.

"Ami a tavalyi téli teszteket illeti, nem történhet meg velünk ugyan az az eset 2013-ban. Biztosak vagyunk benne, hogy idén nem hoz meglepetéseket a szélcsatorna." 

Az idei évben a Ferrari kizárólag a Toyota kölni szélcsatornájában fog tevékenykedni, ezzel elkerülve az említett meglepetéseket. Az olaszok privát szélcsatornája idén augusztusig fejlesztés alatt fog állni. Ebből következőleg a 2014-es autó minden bizonnyal már ízig-vérig hazai lesz.

kép: Getty Images
szöveg: szaguldocirkusz.blog.hu


Tweet
Módosítás: ( 2013. január 06. vasárnap, 15:19 )