Kedvezőbb időjárásban, és jobb eredményekben reménykednek a Ferrarinál a Kanadai Nagydíjon

Nyomtatás

altNem sikerült túl jól a kanadai időmérő a Ferrari csapatának: Felipe Massa a kvalifikáció második szakaszában összetörte az F138-at, így csa a tizenhatodik hyelről vághat neki a 70 körös versenynek, míg Fernando Alonso is csak a hatodik helyet kaparintotta meg az esővel tarkított időmérőn.

A csapatnál bíznak abban, hogy a magyar idő szerint vasárnap este 8 órakor kezdődő verseny száraz körülmények között zajlik majd le, és ez a segítségükre lesz a jobb eredmények elérésében.

Fernando Alonso: „Mindannyian tisztában voltunk azzal, hogy milyen nehéz hétvége lehet a mostani, mert az ilyen változékony időjárás esetén a pálya egyik körről a másikra változhat egészen a végéig, és soha nem lehetsz biztos abban, hogy melyik gumiválasztás a legmegfelelőbb. Meglehetősen elégedett vagyok azzal, hogy amit tudtam, azt sikerült megmentenem egy ismeretlenekkel teli időmérőből. A hatodik helyről rajtolni itt nem olyan rossz, mert ezen a pályán lehet előzni. Határozottan reménykedek egy eső nélküli versenyben, mert szárazon, figyelembe véve a tegnapi hosszú etapokat, sokkal versenyképesebbek és gyorsabbak lehetünk, mint néhány előlünk rajtoló autó. A cél továbbra is az, hogy közelebb kerüljünk a legközelebbi riválisainkhoz: Räikkönennel valamivel nagyobb esélyünk van arra, hogy elérjük ezt, mivel mögülem rajtol, míg Vettellel ez már egy keményebb feladat. Mindenesetre semmit sem fogok biztosra venni, mert itt, kiváltképp ha esik az eső, minden megtörténhet, és emiatt a stratégia kevésbé számít, mint a szerencse.”

altFelipe Massa: „Nagyon elégedetlen vagyok azzal, ahogy az időmérő alakult a számomra. A pályafeltételek nem voltak egyszerűek, alacsony volt a tapadás, és szenvedtem azzal, hogy egy jó kört összerakjak. Kiestem a Q2-ben, mert a fehér vonalon fékeztem a 3-as kanyarnál, és amikor kitört az autó hátulja, már nem tudtam semmit sem tenni. Fizikálisan jól vagyok, de nagyon csalódott vagyok magamban. Még soha nem volt három balestem ilyen szorosan egymás után, még ha ez mindig benne is van a pakliban, amikor megpróbálsz mindent beleadni az olyan pályákon, mint ez, vagy a monte-carlói, a kockázat mindig magasabb. Még mindig nem tudjuk pontosan, hogy mennyire súlyosan sérült meg az autó, de még ha nagyon csalódott is vagyok azzal, ami történt, koncentráltnak kell maradnunk, mert a holnapi verseny hosszú lesz, és ezen a pályán bármi megtörténhet. Jó tempóm volt ma, és holnapra egy támadó versenyt tervezek.”

Pat Fry: „A mai időmérő rendkívül bonyolult volt, és a végeredményét jelentősen befolyásolták a változó időjárási körülmények. Az olyan helyzetekben mint ez, a versenyzőknek feltétlenül képesnek kell lenniük megfelelő számú kört teljesíteniük az időmérő mindhárom fázisában, és ezt szem előtt tartva kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy mennyi üzemanyagot tankolunk az autókba, emellett a legjobb gumiválasztásra is egy olyan pályán, aminek az állapota folyamatosan változott az időszakos esőzések miatt. Sőt, volt egy kis problémánk azzal, hogy a gumikat a kívánt hőmérsékletre melegítsük, és mindezek felett a pálya felülete itt kevésbé volt durva, és így még nehezebb volt megfelelő érzést szerezni a gumikról. Szerencsére itt lehetséges az előzés, és figyelembe véve honnan indul majd a rajtrácson, Fernando minden bizonnyal megpróbálhat támadni. Ez nehezebb lesz Felipe számára, mert ő elég hátulról fog indulni. De ez elmúlt néhány versenyen mindig jó versenytempónk volt, és reméljük, hogy holnap kitisztul annyira az időjárás, hogy ki tudjuk hozni a legtöbbet a potenciálunkból.”


Tweet
Módosítás: ( 2013. június 09. vasárnap, 14:10 )