3, 2, 1 és kezdődik...

Nyomtatás

altA mai első szabadedzéssel kezdetét vette a 2013-as szezon, Ausztráliában újra benzingőz és motorzúgás.

Ha a tavalyi évadot vesszük alapul – de, ha a téli teszteredményeket, akkor is – elég sok esélyes a 2013-as világbajnokság. Az erősorrend meghatározásánál talán még Delphoi jósnői is tanácstalanok lennének. De éppen ettől válik érdekessé a szezon – ahogyan Ecclestone is megfogalmazta: „Bárki máshoz hasonlóan a legcsekélyebb fogalmam sincs afelől, hogy kik játszanak idén főszerepet és kik nem. De hát nem pontosan ez az, amitől igazán izgalmassá válik?”

Az esélyesek között természetesen a Ferrari versenyzői is ott toporognak, mindketten optimistán nyilatkoztak az idei esztendőről, a csapat teljesítményéről, az autóról. Bár a Ferrarinál számos újítás várható még a következő futamokra is, az első szabadedzés alatt már megvillantották, hogy versenyképes az idei konstrukció. A szabadedzés eredményéből azonban messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni, hiszen ilyenkor különböző beállításokat is próbálgatnak még a csapatok.

Ma Daniel Ricciardo hajtott ki elsőként az ausztrál aszfaltcsíkra, a Ferrarinál Massa gurult először a pályára. A szabadedzésen lassan pörögtek fel az események, csak egy jó fél óra után kezdtek el gyűlni a mért idők. Egy óra elteltével már egyre nagyobb volt az aktivitás a pályán. A pálya állapotával egyidejűleg a köridők is javultak. A versenyzők egymásnak adták át a stafétát; Alonso, Vettel, és Massa is állt az élen.

Az első szabadedzést Sebastian Vettel zárta az élen 1:27.211 -es köridejével. A második Felipe Massa (1:27.289), a harmadik Fernando Alonso (1:27.547) lett.


Tweet
Módosítás: ( 2013. március 15. péntek, 04:52 )