A keserű első körök - nyilatkozatok Malajziából

Nyomtatás

altEseménydús Maláj Nagydíjon vagyunk túl. Volt itt minden, mint a búcsúban, ha megengedtek nekem egy hasonlatot. Amennyiben figyelemmel követtétek a futamot, vagy esetleg olvastátok itt az oldalon a futam összefoglalóját, akkor tudjátok, hogy Ferraris szempontból a dolgok sajnos nem alakultak a legjobban.

Fernando Alonso kiesett egy balesetnek illetve, így utólag nézvén rossz döntésnek a következményeképpen, aminek eredményeként nem sietett rögtön első vezetőszárnyat cserélni. Ennek fényében a spanyol keserűen, de a pozitívumokat keresgélve nyilatkozott a versenyt követően.

„Ma sajnos nagyon szerencsétlenül jártam. A rajtom jól sikerült, de nem volt elég helyem, így megérintettem Vettel autóját. Én nem tudom mit csinált, de olyan lassan ment, hogy már majdnem megállt, ezzel meglepett engem. Annak ellenére, hogy az autó sérült, nem tűnt úgy, hogy ne tudnám folytatni, így úgy döntöttünk a csapattal együtt, hogy majd csak a harmadik, negyedik kör környékén jövök ki, mikor már a pálya is felszáradt. De aztán mindannyian láttuk mi történt… Könnyű kritizálni a döntést, de az autóban ülve, akkor úgy tűnt nem lesz baj. Nagy kár, azért, ami történt, mert minden bizonnyal fel tudtuk volna venni a versenyt a Red Bullokkal, de a körülmények ezúttal nem minket segítettek. Most a következő versenyekre összpontosítunk Kínára és Bahreinre, ahol reméljük sokkal versenyképesebbek leszünk, mint tavaly így pedig a lehető legtöbb pontot megszerezve érkezünk majd Európába.”

Felipe Massa az ötödik helyen végzett, de elmondása szerint a verseny elején sokat szenvedett az autóval, így az ő öröm sem teljes.

„A mai verseny igazán bonyolult volt. A rajt utáni körökben a pálya több pontján még rendkívül vizes volt, az autó pedig ezek a körülmények között nem igazán akart megfelelően működni. Az első kiállásnál, talán egy kicsit kockáztattunk azzal, hogy kicsit korán feltettük a száraz pályára való gumikat, mert az aszfalt több ponton még mindig nedves volt. Szerencsére, ahogy felszáradt a pálya, az autó teljesítménye is javult, de addigra sajnos már tetemes hátrányba kerültem, így elvesztettem az esélyét a dobogós helyezéseknek. Nem mondhatom, hogy elégedett vagyok ezzel az eredménnyel, viszont ha figyelembe vesszük a verseny elején tapasztalt problémákat, akkor boldog vagyok, hogy az ötödik helyen sikerült befejeznem a versenyt.”

A csapat részéről Pat Fry elismerte, hogy Alonsoval kapcsolatban rosszul döntöttek, Massanak pedig a nedves pályán látott nehézségeit okolta, amiért nem tudott előrébb végezni a brazil.

„Mindkét pilótánknak a verseny elején akadtak problémái. Alonso a rajtnál Vettelel ütközött, aminek következtében megsérült az első vezetőszárnya. A sérülésről tudtunk, de úgy gondoltuk, hogy mindenféle probléma nélkül képes lesz addig a pályán maradni, míg fel nem szárad. Sajnos utólag nézve nem kellet volna kockáztatnunk. Felipe a nedves körülmények között azzal küzdött, hogy megtalálja a megfelelő egyensúlyt. Miután a pálya elkezdett száradni a köridők javultak így sikerült hasznos pontokat gyűjtsön.”

Alonso 200. versenye sajnos nem a legszerencsésebben alakult, de reméljük a szezon során már több szerencséje lesz. Felipének pedig gratulálunk az ötödik helyezéséhez, ami bár lehetett volna jobb is, de a hosszú idény során az ezzel a pozícióval járó pontok is sokat jelenthetnek a végelszámolásnál.


Tweet
Módosítás: ( 2013. március 24. vasárnap, 16:43 )