Alonso és Massa is egyetért a versenyfelügyelők döntésével

Nyomtatás

altNem született döntés a vasárnapi rajtsorrendről ma Melbourne-ben, így holnap a szokásosnál mozgalmasabb nap vár a versenyzőkre és a csapatokra.

A heves esőzés miatt az időmérő első részét is csak csúszással kezdhették meg a csapatok. A Q1 leintését követően azonban újra esni kezdett, majd sötétedni is, így versenyfelügyelők úgy döntöttek, a kvalifikáció második és harmadik szakaszát vasárnap, helyi idő szerint 11 órakor rendezik meg, mindössze hat órával a verseny rajtja előtt.

A versenyzők csalódottan nyilatkoztak a megszakítást követően, azonban azt is elismerték, ez volt a helyes döntés. A pálya állapotát a számos kicsúszás is jól reprezentálta. Egy alkalommal Felipe Massa is megpördült a Ferrarijával a 12-es kanyar kijáratánál. A gumifallal való ütközést az F138 első és hátsó szárnya is bánta, de a brazil folytatni tudta az időmérőt, és végül a hatodik helyen jutott tovább a holnapi Q2-be, míg Fernando Alonso a második lett.

„Csalódás, hogy az időmérő átkerült holnapra” – kommentálta a bejelentést a kétszeres világbajnok. „És ez igaz a csapatokra is, akik az időmérőre való felkészülésükre koncentráltak, valamint az idelátogató nézőkre és a pályabírókra is, akik nagyon keményen dolgoztak, hogy megpróbálják szárazzá tenni a pályát. De ez volt a helyes döntés az adott pálya feltételek mellett, a fehér vonalak különösen csúszósak voltak. Most várnunk kell holnapig, és meglátjuk, hogy javul-e az időjárás és a pálya.”

„A pálya szélét jelző vonalak nagyon csúszósak voltak” – értett egyet spanyol kollégájával a brazil. „Ráhajtottam az egyik kanyar kijáratánál és elveszítettem az autó irányítását, de bevallom, szerencsés voltam. Az egész karrierem során sohasem sikerült visszatérnem a pályára egy ilyen kemény becsapódást követően, és nagyon örülök, hogy még harcban vagyok az időmérőn. Más versenyzők is hasonlóan kockázatos helyzetekben voltak, szóval teljes mértékben egyetértek a felügyelők döntésével. A száraz pályán a legjobbakkal voltunk, most pedig meg kell javítanunk a sérült alkatrészeket.”


Tweet
Módosítás: ( 2013. március 16. szombat, 14:19 )