Egy magabiztos pódium Ausztráliában

Nyomtatás
altA világbajnokság első és kiszámíthatatlan fordulóját, az Ausztrál Nagydíjat Fernando Alonso a második helyen zárta. A spanyol az ötödik helyről rajtolva a Lotus finn pilótája, Kimi Raikkonen mögött ért célba, míg a másik Ferrarival Felipe Massa a negyedik helyen futott be, akit a Red Bullal versenyző Sebastian Vettel taszított le a dobogóról.
 
Az Ausztrál Nagydíj után 30 pont került a Scuderia Ferrari neve mellé, melyet a csapat vezetője, Stefano Domenicali a következőképpen értékelt:
 
"Először is, szeretnék gratulálni a győztesnek. A téli tesztek után egy ausztrál pódiumot tűztünk ki célul és örülök, hogy teljesítettük ezt a küldetést. Ez csak az első volt a tizenkilenc versenyből, de jó látni, hogy a Ferrari ott van a konstruktőrök versenyének élén: ez egy biztató kezdet, melyre építhetünk a továbbiakban és a mai teljesítmény extra motivációt adhat mindannyiunknak, itt a pályán és otthon Maranellóban is. A megbízhatóság, a boxkiállások és a stratégia mindig is kulcsfontosságú tényezők lesznek."
 
Fernando Alonso kicsit szomorú volt, hogy nem győzhetett, de a körülményekhez képest örül a második helynek:
 
"Kijelenthetjük, hogy jól kezdtük az idei szezont, rögtön az élen a legjobbakkal. A téli teszteket is figyelembe véve, biztató jel, hogy ki tudtuk hozni a legtöbbet ebből a bizonytalanságokkal teli hétvégéből, a kvalifikáción és a versenyen egyaránt. Azt gondolom, a három kiállásos taktika volt a megfelelő választás, ezzel a gumikopással képtelenek lettünk volna kevesebbel megoldani és így, hogy a második kerékcserét előrébb hoztuk, meg tudtam előzni Vettelt és Sutilt. A Red Bull előtt végezni felér egy győzelemmel, még akkor is, ha tudjuk, hogy függetlenül a mai eredményektől, ők a leggyorsabbak. A következő hétvégére is változékony időjárásra számíthatunk egy olyan versenyen, amely sokat követel majd mechanikailag az autótól és fizikailag a versenyzőtől. Azt hiszem ezt a mait egy jó eredménynek foghatjuk fel."
 
Felipe Massa is dicsérte az F138-at, habár a taktikával nem volt teljesen elégedett:
 
"Ez határozottan egy pozitív kezdete az idei évnek, főleg egy olyan pályán, ahol mindig is szenvedtem. Megmutattuk, hogy az autónk versenyképes és ez a téli tesztek alatt végzett kemény munkának köszönhető. A verseny elején rögtön a vezető pozícióért voltam harcban. Talán, ha előrébb hozzuk a második kiállást, mint Fernandoék, akkor el tudtunk volna csípni egy dobogós helyezést, de így is elégedett vagyok az eredménnyel. Határozottan jó irányba haladunk, de most már gondosan ki kell elemeznünk az autó minden egyes apró részletét is, hogy képesek legyünk hatékonyan fejleszteni."
 
A Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry leszögezte, továbbra is fejlődni kell:
 
"Elég nehéz volt a reggeli kvalifikáció, mert létfontosságú volt, hogy megfelelő időben a megfelelő gumit rakjuk fel, de jól kezeltük a dolgot. Nem volt könnyű megállapítani, hogy mekkora előnyre tettek szert a többiek, mert nem mindig volt tiszta a pálya. Délután jó volt a versenytempónk, és mindkét versenyzőnk jól és hiba nélkül teljesített. Tudjuk, sok még a tennivaló, ha versenyben akarunk maradni. Talán megkockáztathattunk volna egy két kiállásos taktikát, de figyelembe véve a bizonytalan gumikopást, maradtunk a három kerékcserénél. A következő versenyeken fontos lesz megérteni a gumik viselkedését, hogy a megfelelő stratégiai döntéseket hozhassuk meg."
 
A következő forduló alig egy hét múlva kerül megrendezésre Sepangban, Malajziában.

Tweet
Módosítás: ( 2013. március 17. vasárnap, 19:37 )