Elmosta az eső a harmadik szabadedzést

Nyomtatás

altA tegnapi két szabadedzést követően továbbra is nehéz lett volna esélylatolgatásba kezdeni. Nincsen ez másként a mai tréninget követően sem, hiszen ma az időjárás keverte meg a kártyalapokat – egyre kíváncsibban várhatjuk az időmérő edzést.

Ami bizonyos az eddigi időeredmények, teljesítmények alapján, hogy a Red Bull versenyzőivel számolni kell az élmezőnyben – a Lotus és a Ferrari is stabil és megbízhatóbb, mint a tavalyi esztendőben. A Ferrari versenyzőinek tegnapi nyilatkozataiból kiderül ugyan, hogy még nem forrta ki magát teljesen az új autó, pozitívan néznek a szezon elébe. Alonso és Massa is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott eddig.

A harmadik szabadedzésen hamar a pályára merészkedtek a csapatok, mindenki igyekezett mért kört megtenni, ennek oka a közeledő sötét felhők voltak. Negyed óra múlva már az eső is leszakadt Melbourneben, egy ideig kisebb is volt a forgalom, a csapatok nem szívesen merészkedtek a pályára. A hideg, esős időjárás azonban lehetőséget nyújtott az esőgumik tesztelésére is – először Felipe Massa, a Ferrari versenyzője hajtott ki a pályára esőgumikon. A mezőny nagy része követte a ferraris példáját és egyre többen próbáltak mért időket futni.

Az edzés vége előtt egy jó tíz perccel sokan intermediate gumikra váltottak, mivel a pálya viszonylag gyorsan száradt a versenyzők elmondása szerint is.

Sebastian Vettel Red Bullja a 4-es kanyarban megadta magát, műszaki hiba miatt megállt az autó a német világbajnok alatt. Hidraulikai hiba állhat a háttérben a Red Bull nyilatkozata szerint.

A harmadik, egyben utolsó szabadedzést Alonso a 2. helyen zárta (1:27.000), míg Massa a 3. lett (1:27.241).

Grosjean száraz pályán futott idejét senki sem veszélyeztette már. Így a szabadedzést a Lotus pilótája nyerte 1:26.929-es köridejével.


Tweet
Módosítás: ( 2013. március 16. szombat, 05:31 )