Massa megfiatalodott

Nyomtatás
altA Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo bízik Felipe Massában és úgy gondolja, jó döntés volt, hogy nem igazoltak mást a helyére.
 
Elég rosszul állt a szénája Maranelloban a 2012-es szezon elején, de az év második felére összekapta magát és a csapat úgy döntött, meghosszabbítja szerződését a 2013-as évre. Miután biztosították helyét a csapatban, a brazil teljesítménye javulásnak indult az utolsó néhány versenyen és a Ferrarinál mindenki úgy gondolja, hogy át tudja menteni a formáját erre a szezonra is.
 
"Nagyra törő vágyakkal fog visszatérni, mint Ferrari pilóta" - mondta di Montezemolo. "Jól tettük, hogy nem cseréltük le, megfiatalodott. Függetlenül ettől, messze jártunk attól, hogy megtaláljuk az utódját. Hol vannak manapság a szuperpilóták? Nézze ezt az üzenetet a mobilomon, amit Felipe küldött: Fernando hozzáállása olyan, mint az enyém: pozitív. Nagy kényelem ez számomra."
 
Massa csapattársa, Alonso már másodjára végzett a második helyen a világbajnokságban, mióta három évvel ezelőtt a Ferrarihoz igazolt a Renault csapatától és idén kétségkívül egy jobb évre törekszik majd. Az 'olasz gárda' már alig várja a rajtot és di Montezemolo hiszi, hogy a spanyol előbb-utóbb megnyeri a trófeát a csapattal.
 
"A szerződése 2015-ig szól és ezt tiszteletben tartja. Mindig ugyanazt a kérdést tettem fel minden megnyert világbajnokság után, amikor Michael Schumacher itt volt. Alonso tudja, hogy velünk kell nyernie és mi vele akarunk nyerni. Igaza volt, mikor úgy döntött, kihagyja a jerezi tesztet és inkább saját magát edzette. Most nagyszerű formában van, készen áll a zöld lámpa felvillanására."
 
A Ferrari nagyon gyengén kezdte a 2012-es évet és nagy volt a hátrányuk, főleg a kvalifikációkon, de végül a csapat összeszedte magát és felzárkóztak az élbolyhoz. Idén már az Ausztrál Nagydíjtól a vezető csapatok között akarnak lenni.
 
"Fő célunk, hogy a kezdetektől mi legyünk az első három csapat egyike, ezért már a soron következő versenyekre is fejlesztésekkel készülünk. Ha csak kicsit lemaradva végzünk Melbourneben, azon hamar javíthatunk és gyorsan ledolgozhatjuk az év végére köztünk és a Red Bull között keletkezett hátrányt. Másik célunk, hogy a szélcsatornában és pályán kapott adatok eltéréseit kezeljük, mert minden, az F138-on véghezvitt beállításmódosítás hatással van a teljesítményre."

Tweet