Pat Fry: Van még teendőnk

Nyomtatás

altMozgalmas pénteki napon van túl a Ferrari Ausztráliában. Az idei év első szabadedzésein számos feladatot el kellett végeznie a csapatnak: különböző aerodinamikai beállítások kipróbálása, a gumik tesztelése melegebb körülmények között, a megfelelő egyensúly megtalálása.

Nem is fukarkodott a két versenyző a megtett körökkel: Fernando Alonso 51 fordulót teljesített, Felipe Massa pedig 49 alkalommal haladt végig az Albert Park aszfaltcsíkján. Az első edzésen a második és a harmadik, a második tréningen pedig a hatodik és nyolcadik helyeken osztoztak, így egyértelmű, sok munka vár még a csapatra.

„Ma reggel megvizsgáltunk különböző aerodinamikai konfigurációkat és dolgoztunk a beállításokon, míg délután főleg a két keverék összehasonlításával foglakoztunk, ami kulcsfontosságú tényező lesz a hétvége hátralevő részén” – nyilatkozta a nap végén Pat Fry, a Scuderia technikai igazgatója. „A gumikopás különösen szembetűnő volt, de valójában ez megfelelt a mi, és a Pirelli elvárásainak is. Keresztül tudtuk vinni a mára tervezett programunkat mindkét versenyzőnkkel, annak ellenére is, hogy a KERS meghibásodott Felipe autójában a második szabadedzésen, amikor a szuper-lágyakkal futott. Most nagyon gondosan elemeznünk kell az összegyűjtött adatokat, különösen a hosszabb etapokról. Van még teendőnk és egy hosszú este áll előttünk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a holnapi kvalifikációra.”


Tweet