Dél-Koreai Nagydíj: Nyilatkozatok az időmérő után

Nyomtatás

Szabó Balázs - Egyik versenyző sem volt megelégedve az F138 teljesítményével, amely nem bánik jól a gumikkal a koreai pályán. Mivel nagyon magas gumikopást produkál az autó, alapos felkészülés szükségeltetik ahhoz, hogy holnap versenyképes tempót tudjon felmutatni Felipe és Fernando.

alt

 

 

Fernando Alonso: „Nem vagyok meglepődve az időmérő edzés végkimenetelén, mert a nyers teljesítmény tekintetében a szombat mindig nehéz számunkra és ez a szezon végéig elkísér minket, Vasárnaponként általában jobban alakulnak a dolgok és a célunk, hogy a dobogóra jussunk, ahogyan az történt az elmúlt versenyeken. Ez a hétvége a szokottnál is nehezebbnek tűnik, mert idáig jó versenysebességet mutattunk, tegnap és ma azonban szenvedtünk a hosszú távú tempóval és ez azt jelenti, hogy mindenképpen javulnunk kell holnapra. Van néhány gondunk a gumikkal, amelyeket nem tudunk úgy kezelni, mint mások: hatalmas a szemcsésedés és ha keményen nyomod az első szektorban, megkockáztatod, hogy nem tudod befejezni a kört (megfelelő tapadással – szerk.). Meg kell találnunk a megfelelő kompromisszumot, hogy kibírják azt a körszámot, melyet a mérnökeink dolgoztak ki, mert az ideális stratégia a két kiállás lesz. Elnézve a dolgokat szárazon, az eső némiképp felkavarhatná az eseményeket és voltaképp semmi veszítenivalónk sincs, még ha kevés idő is lesz alkalmazkodni hozzá, minden lehetőségre fel kell készülni.”

 

Felipe Massa: „Nem lehetek elégedett az időmérőn elért eredménnyel, mert arra számítottam, hogy közelebb leszünk a fő riválisainkhoz, mint Szingapúrban. Ez azonban nem bizonyult igaznak, mert itt is, a Red Bull és a Mercedes sokkal nagyobb teljesítményt tud felmutatni és nem sikerült mindent kihozni a kocsiból. Remélem, hogy holnap, jóval versenyképesebbek leszünk, még ha nem is lesz egyszerű verseny. A szuperlágyak kopása nagyon magas, míg más autók kevésbé szenvednek ettől, az első etap alakulása alapján eldöntjük, hogy át kell-e váltanunk a közepes keverékre, amely jelenleg a legjobb választásnak tűnik. A Red Bulltól, a Mercedestől és az előttünk lévő Lotus-tól eltekintve nagyon vigyáznunk kell több másik autóra is, amelyek közel vannak hozzánk. Emiatt fontos lesz egy jó rajtot fogni, a maximumra törni, hogy megfelelő pontmennyiséget tudjunk megszerezni. Nyilvánvaló, hogy óriási szerencsére lenne szükség ahhoz, hogy a dobogóra kerüljünk. ”

 

Írta: Szabó Balázs


Tweet