Szingapúr: Nyilatkozatok péntek után

Nyomtatás

Szabó Balázs – Ahogyan várható volt, a Monaco-Hungaroring duója mellett Szingapúr a legrosszabb karakterisztikájú pálya az F138 számára. A csapat egyik pilótája sem volt megelégedve a beállításokkal.

alt

 

 

Fernando Alonso: „Nem mondhatjuk, hogy jó startot vettünk, mert nem voltunk versenyképesek, de ha tavalyt nézzük, egy nehéz hétvége végén megcsíptük a dobogót, emiatt nem adjuk fel. Ki kell elemeznünk az adatokat, de reálisnak kell lennünk, mert ha az egyik autód hatodik, a másik a 15. pozícióban tartózkodik, világos, hogy nem az az eredmény, melyben reménykedtél. Most sok munka vár ránk, amely a megfelelő beállítás és a legjobb stratégia megtalálását illeti. Azután egy nagyon jó időmérő kört kell összehoznom és a verseny elejétől a végéig harcolni. Habár ez nem lesz könnyű, mert a magas leszorító erőt megkövetelő pályákon, mint amilyen Magyarország is volt, eltekintve attól, hogy a Mercedes a Red Bull szintjén van, még más ellenfelek is erősek, mint például a Lotus vagy a McLaren.”

 

Felipe Massa: „Ez egy nehéz nap volt, mert nagyon szenvedtem mind a két edzésen, hogy megtaláljam a helyes irányt. Az első tréningen különböző aerodinamikai komponensek kiértékelésére helyeztünk a hangsúlyt, míg a másodikon egy komplett programot vittünk véghez, hosszú etapot is teljesítettünk, először a szuperlágyakon kezdtünk, majd a közepesekre váltottunk. A csapattal együtt úgy döntöttünk, hogy egy másik irányít ütünk meg és egy olyan beállítást választunk, mellyel komfortosabban érzem magam ezen a pályán. Sajnos ez nem hozta a várt eredményeket. Azt hiszem, holnap az időmérőre át kell mindent gondolni és dolgozni kell az autó balanszán. Biztos vagyok abban, hogy jobb lesz és sikerül megtalálni azt az autót, melyhez hozzá vagyok szokva.”

Írta: Szabó Balázs


Tweet