Alonso két, Massa egy napot tesztel majd Mugellóban

Nyomtatás

altÖt év után ismét lesz szezon közbeni teszt a Formula-1-ben, amely jövő hét kedden - május 1-jén - Mugellóban, a Ferrari tesztpályáján veszi majd kezdetét.

A HRT kivételével minden csapat részt vesz a teszten. A 11 csapat összesen 26 - a McLaren döntésétől függően valószínűleg inkább 27 - versenyzőt küld majd a pályára.

A Ferrari, a Red Bull, a Mercedes, a Sauber és a Toro Rosso azok a csapatok, amelyek csak a versenyzőit fogja pályára küldeni. A Lotusnál Jerome d'Ambrosio, a Williams színeiben Valtteri Bottas, a Force India versenygépében Jules Bianchi, míg a Caterham csapatánál Rodolfo Gonzalez fog szerephez jutni a csapat versenyzőin kívül.

A McLaren-Mercedes volt az egyetlen csapat, aki előzetesen csak a tesztversenyzőit, Olivier Turvey-t és Gary Paffett-et nevezte a tesztre. Azonban a bahreini versenyen meggyűlt a baja a csapatnak a Pirelli abroncsokkal, ezért Lewis Hamilton arra kérte csapatát, gondolják újra a menetrendet, így minden bizonnyal a 2008-as világbajnok is pályára hajt majd az olasz aszfaltcsíkon. Button a budapesti promóciós események miatt valószínűleg nem vesz majd részt a teszten.

altA három napos teszt előtt kerül megrendezésre a Ferrari Passion Day. Április 30-án a Scuderia Ferrari Club tagjainak lehetőségük lesz arra, hogy kvízjátékban vegyenek részt a csapat versenyzőivel, gokartversenyezhetnek a mugellói pályán, kipróbálhatják a Ferrari Versenyzői Akadémiájának a szimulátorát, és megnézhetik, hogy hogyan cserél kereket a csapat egy igazi F1-es autón.

A jövő heti teszten Fernando Alonso két napig, Felipe Massa pedig egy napig róhatja a köröket Maranellóban. A spanyol versenyző kedden és csütörtökön, míg brazil kollégája szerdán próbálhatja ki a Ferrari új fejlesztéseit.


Tweet
Módosítás: ( 2012. április 25. szerda, 19:39 )