Ben Agathangelou csatlakozott a Ferrari aerodinamikai részlegéhez

Nyomtatás

altA Ferrari új szakemberrel erősítette aerodinamikai részlegét. Panayiotis "Ben" Agathangelou korábban már többek között a McLarennél, a Benettonnál és a Red Bull Racingnél is dolgozott.

Pat Fry irányítása alatt a Ferrari műszaki struktúrája folyamatos átalakításon megy keresztül, és a csapat erősíteni kíván azokon a területeken, amelyeken úgy érzi, hogy javulniuk kell. Ez a terület jelenleg leginkább az aerodinamika, így nem véletlen, hogy erre a részlegre érkezett új szakember.

Az elismert brit aerodinamikai specialista, Ben Agathangelou és Pat Fry jól is merik egymást, hiszen már dolgoztak együtt korábban a McLarennél '94 és '97 között. Agathangelou nem az F2012 közvetlen fejlesztésében fog aktívan részt venni, sokkal inkább az lesz a feladata, hogy összehangolja a CFD-technológia (számítógépes folyadékdinamika) és a szélcsatornából érkező adatokat, így segítve az aerodinamikai fejlesztések hatékonyságát.

Pat Fry már a Kínai Nagydíj után elmondta, hogy minden követ megmozgatnak, hogy javulni tudjanak minden területen.

"A legnagyobb teljesítménybeli különbséget az aerodinamika jelenti. Van néhány problémánk, amit próbálunk megoldani" - nyilatkozta a technikai igazgató. "Tulajdonképpen próbáljuk felülvizsgálni és átdolgozni a munkafolyamatunk metodikáját, és ezt továbbítjuk a tervezőirodának, hogy ott megpróbáljanak különböző alkatrészeket könnyebbé, míg másokat tartósabbá tenni. Szóval a cégen belül mindenhol keményen dolgoznak az alapvető metodikán, valamint az autó továbbfejlesztésén."


Tweet