5 éves az F1 Ferrari hírek!

Nyomtatás

2007. február 2. az oldal születésnapja. Tehát ma lettünk 5 évesek! :) Tavaly írtam egy rövid összefoglalót az oldal történelméről, ezt idézzük fel most! Köszönjük az együtt töltött 5 évet!

 

Mivel többen kérdeztétek már, mikor és hogyan alakult oldalunk, ezért picit összefoglalnám az  oldal "történelmét" a teljesség igénye nélkül! Az alábbi pár sorból kiderül, hogy a születésnap meghatározása se olyan egyszerű.

 

2005. május 28-án, szombat reggel 6:00:07 regisztráltam egy ingyenes fórumon az Sferrari fórumot (ez a dátum azért fontos az oldal történelmében mert itt alakult ki az a kis csapat akikkel megalapítottuk az F1ferrari.hu-t. Ekkor még html szerkesztővel készült az oldal sajnos (vagy talán jobb is :D ) az oldalról nincs kép, nagyon kezdetleges volt , de fórumban szép lassan kialakult egy kis közösség, ahol Ferrari rajongók kis gyülekezete beszélgetett a hírekről.

Fórum még most is megtalálható, de le van zárva. Nevezhetjük az F1ferrari.hu bölcsőjének. :)

http://sgforum.hu/forum.php3?azonosito=sferrari

 

Az oldal pedig sferrari.tar.hu néven futott (pont ma kaptam egy e-mailt hogy ez a szolgáltató megszűnik), az oldal akkori verziója el is veszett már.

Majd 2006-ban elköltöztettük fórumunkat egy szintén ingyenes tárhelyre, de már egy komolyabb fórum-motorral dolgoztunk. Sajnos erről az időszakról sincs képem, de ekkor már egyre aktívabb volt a csapat és már megfogalmazódott az F1ferrari.hu domain illetve az F1 Ferrari hírek alapötlete. Ekkoriban sferrari.extra.hu illetve f1ferrari.tx.hu volt az oldal elérhetősége.

És kb ezzel párhuzamosan elindult a közösség szervezés egy másik formája az iwiwen. Megalakult a Ferrari Fan Club profil (akkor még nem voltak klubok). Nagyon sokan jelöltétek ismerősnek, több ezren és ezt naponta kézzel jelölgettem vissza. :) Később ez a profil alakult át klubbá, és azóta is a legnagyobb Ferrari rajongói klub iwiwen.

Na és eljutottunk nevezetes dátumunkhoz, 2007. február 2-ához. Kikerült az első cikk a Joomla első verziójára épülő oldalra. :) Ezért is jelöltem meg ezt a napot születésnapnak. :)

Ekkoriban regisztráltuk az F1ferrari.hu domaint is!

Az első cikk (ma már mókásnak tűnhet a címe) és ma már mókásnak tünhet hogy tavaly még mókásnak tünt az hogy Kimi visszatér! :D

Räikkönen nem foglalkozik Alonsóval

http://f1ferrarihu.w3h.hu/old//index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=2

 

 

Ekkor még magyar forrásokból dolgoztunk, ahogy az még ma is előfordul. Azóta is jó a kapcsolatunk a forrás oldalakkal, sokat köszönhetünk nekik és ez nem maradhat ki ebből az ünneplős cikkből, de meg kell említeni, hogy mára a cikkek nagy része az oldal saját fordításai és így 4 évesen próbálunk saját lábra állni, és 5 évesen pedig ez sikerült is :)

Egy nagyobb ugrással eljutottunk az oldal mai kinézetéhez, és az új fórum-motor is ekkor került az oldalra. 

Az első cikk ebből az időből akár ma is megállná a helyét ez a cím. :)

http://f1ferrari.hu/majus/domenicali_fordithatunk_a_kockan

Az oldal kialakulása nagy vonalakban így írható le. :) Azóta már jelen vagyunk Twitteren és Facebookon is, de ezekről több szót nem is ejtenék.

És akkor pár momentum amit együtt átéltünk:

Elbúcsúztattuk  Schumit még az első fórumon, emlékszem nagyon bántott mindenkit a döntése, de érkezett Kimi és vele jó pár törzstagja az oldalnak! Kimi vb címének együtt örültünk, nem felejtem el azt az estét, amikor majdnem kiakadt a fórum a sok boldog emberkétől, a fórumon azóta se volt ekkora aktivitás. :) Aztán 2008-ban először jutottunk ki a Hungaroringre, többen itt találkoztunk először egymással, rengeteg képpel tértünk haza, amit meg is osztottunk veletek. 2008-ban volt az első közös futamnézés (sajnos nem zárult Ferrari sikerrel). A szezonzárón egy emberként omoltunk össze amikor Felipe az utolsó kanyar után vesztette el a vb címet. 2009-ben már mi szervezhettük a Ferrari szektort a klub tribünön. A "Good Luck Kimi" és a "Forza Ferrari" transzparensünk számtalan médiában megjelent. :) Sajnos élőben láttuk Felipe balesetét a pálya szélén, ami nagyon megrendítő volt. Aztán 2010-ben már Welcome Back Felipe transzparenssel biztattuk Felipét, de a Forza Ferrari transzparens tavaly is ott volt velünk. Rengeteg képpel tértünk haza amit persze szintén megosztottunk. :) 

2010 szeptemberében a Ferrari Racing Days-en találkozhattunk Felipével és persze a sok-sok Ferrarival. Azt szintre biztosra veszem, hogy nem volt olyan Ferrari illetve ferraris ember a pályán, akiről ne készült volna egy kép. :) Rengeteg élményt, pillanatot kiragadhatnék még, de így is elég hosszúra sikerült ez a cikk. Egy biztos nélkületek, Kedves Olvasók, nem tartanánk itt, ahol most tartunk, és kevesebb élménnyel lennénk gazdagabbak. Köszönjünk Nektek a sok támogatást. 2010 után akár úgy is kifejezhetném magam: köszönjük, hogy lájkoljátok az oldalt. :) Reméljük sok-sok ilyen születésnapot megérünk, és Veletek együtt szurkolhatunk a Ferrari sikeréért.

2011-ben is kint voltunk a futamon, a transzparensünk BBC-nek is tetszett, sajnos idén se volt Ferrari győzelem, de ezt kiszurkoljuk idén.

2012-ben szintén veletek leszünk és beszámolunk minden Ferrarit érintő hírről.

Boldog születésnapot F1Ferrari.hu!

Üdvözlettel: Horváth Tamás

 


Tweet