Alonso: Lépésről lépésre haladunk előre

Nyomtatás

altEgy nagyon fontos hét veszi kezdetét a Formula-1-ben, hiszen a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt a héten tesztelhetnek utoljára a csapatok.

Fernando Alonso már a hét elején pályára gurult egy Ferrari 458 Italia volánjánál Jaramában egy, a Santander Bank által szervezett rendezvényen.

Elkerülhetetlen volt, hogy a kétszeres világbajnokot az idei formula-1-es szezonról is megkérdezzék a jelenlévő újságírók.

"Folytatjuk az új autó tesztelését" - nyilatkozta a spanyol versenyző. "Talán csak apró lépéseket teszünk előre, de ezeket folyamatosan: Barcelonában, az F2012 jobb volt, mint Jerezben, és még jobb lesz ezen a héten, és még inkább Melbourne-ben."

"Még mindig sok a tennivalónk, de semmi oka nincs annak, hogy miért ne lennénk készen az első versenyre. Igaz, már csak négy tesztnap van hátra, és a versenyhétvége pénteki napját is arra fogjuk használni, hogy folytassuk a fejlesztést, de az autó meglehetősen bonyolult, ami több időt igényel, és ez volt a helyzet az első nyolc napon is."

"Egyértelműen túl korai arról beszélni, hogy hol állunk a többiekhez képest. A Red Bull nagyon erős, de ez aligha meglepő. A magunk részéről fontos lesz, hogy egy jó rajtot vegyünk, mert ez mindig leveszi a terhet a csapatról. Azonban, ha nem leszünk azonnal képesek a győzelemért harcolni, akkor fontos lesz, hogy ne csak egy ember nyerje a futamokat. Ha meggondoljuk, a teljesítménybeli különbség köztünk és a Red Bull között 2011-ben nem különbözött attól, mint ami 2010-ben volt, és két éve úgy érkeztünk az utolsó futamra, hogy vezettük a bajnokságot, míg tavaly aligha voltunk harcban a világbajnoki címért."

A jaramai rendezvényen a Ferrariról és Fernando Alonso karrierjéről szóló kvízjáték tíz szerencsés nyertese abban az élményben részesülhetett, hogy utasként megtehetett egy kört a Ferrari 458 Italiával, a spanyol versenyzővel a volánnál.

alt alt alt alt
alt alt alt alt

 


Tweet
Módosítás: ( 2012. február 28. kedd, 22:32 )