Alonso szerint nincs ok az aggodalomra

Nyomtatás

altFernando Alonso elmondta, ő és a csapat is nyugodt a teszteket illetően, és még nem jött el az ideje annak, hogy messzemenő következtetéseket lehessen levonni a csapat teljesítményéről.

A héten kerül megrendezésre a szezon előtti utolsó teszt, így a csapatoknak már csak négy napjuk maradt, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a szezonnyitóra és az idei évre.

A Ferrari spanyol versenyzője szerint a csapat és ő is nyugodt az eddigi tesztek kimenetelét illetően, és csak a saját dolgukra fókuszálnak majd a hátralévő napokon is.

"Nincs ok az aggodalomra, mint ahogy azt sem mondhatjuk, hogy látjuk a fényt az alagút végén" - nyilatkozta a kétszeres világbajnok a Santander Bank promóciós rendezvényén adott sajtótájékoztatóján. "A médiában úgy gondolják, hogy a Ferrarinak egy rossz előszezonja van, és hogy az autóval bizonyos okok miatt nincs minden rendben. De mi nyugodtak vagyunk és következetesen folytatjuk a munkánk. Az autó összetettsége miatt egy kicsit minden lassabban halad. Valójában két teszt után még mindig rengeteg munkánk van az utolsó teszten."

"Az utolsó nap még kipróbáltunk dolgokat, és biztos vagyok benne, hogy némelyik ezek közül érdekes volt. Szóval Barcelona után már talán jobbak vagyunk, mint amilyenek Jerez után voltunk. És a második barcelonai teszt után jobbak leszünk, mint a mostani teszt után. Aztán reméljük, hogy Ausztráliába egy versenyképes autóval érkezünk. De eltekintve a kisebb késéstől, ami az autó összetettségének köszönhető, ahogy mondtam, semmilyen fényt nem látunk, és nem is voltunk semmilyen alagútban korábban sem."

Alonso szerint a téli tesztek bonyolultsága miatt lehetetlen megmondani, hogy jelenleg hol áll a csapat a rangsorban, de bízik abban, hogy idén újra jó eredményeket érhetnek majd el.

alt"Nem tudnám megmondani, hogy jelenleg elsők, másodikak vagy kilencedikek vagyunk. Jelenleg a munka olyan szakaszában vagyunk, amelyben nehéz megmondani, hogy ki hol áll. Minden csak spekuláció."

"Feltételezhetjük, hogy a Red Bull, miután két évig dominált ebben a sportban, nem fog kiesni a Q2-ben Ausztráliában. És azt is, hogy a McLaren, a Mercedes és a Ferrari nem lesz messze a győzelemtől, mivel nagyszerű csapatok. De ezek csak feltételezések, és reméljük igazak, és harcban leszünk a többiekkel."

"Az üzenet minden teszt után ugyanaz. A csapat jól dolgozik. A Ferrari az egyetlen csapat, amely egy olyan autót adhat neked, amely képes a győzelemért harcolni. Egy olyan évben viszonylag rossz évben is, mint amilyen a 2011-es szezon volt, nyertünk egy versenyt és tíz alkalommal végeztünk a dobogón. Ez valami olyan, amit csak a Ferrari tud megadni évről évre. Ez a fő oka annak, hogy mindenki optimista."

A spanyol versenyző cáfolta azokat a feltételezéseket, melyek szerint rá és a csapatra is nyomás nehezülne amiatt, hogy az idei évben meg kell szerezniük a világbajnoki címet, hiszen 2008 óta nem sikerült egyik címet sem elhódítaniuk.

"Egyértelmű, hogy minden szezonban nagyobbak az elvárások, mind a Ferrari, mind saját magam részéről, mert egyikünk sem szeret második lenni, és egy második hely a számunkra nem az az eredmény, amit akarunk. Szóval elvárás, hogy megnyerjünk minden világbajnokságot évről évre, de erre szüksége van a Ferrarinak, és nekem is, mint egy versenyképes sportolónak. Ez egy fontos év, igen. De csak azon a követelmények miatt, amiket saját magunknak állítottunk fel, és nem amiatt, hogy eggyel több vagy kevesebb cím nélküli évünk lesz."


Tweet