Massa: Ez egy abszurd helyzet

Nyomtatás

altFelipe Massa szerint a fizetős versenyzők miatt egy "abszurd helyzet" alakult ki a Formula-1-ben.

Massa honfitársát, Rubens Barrichellót a szintén brazil Bruno Senna váltotta a Williams csapatánál. Így Pastor Maldonadóval együtt két olyan versenyzője van a nagy múltú csapatnak, akik jelentős anyagi háttérrel érkeztek a csapathoz.

Azonban nem a Williams csapat az egyetlen, ahol fontos szerepet játszik az, hogy az adott versenyző milyen anyagi háttérrel érkezik a csapathoz. A HRT csapat még mindig nem nevezte meg Pedro de la Rosa csapattársát, és valószínűleg a kiválasztásnál itt is nagy szerepet kap majd, hogy ki mennyi pénzt tud a csapathoz hozni. Más csapatoknál sem idegen dolog, hogy legalább az egyik versenyző "fizetős", és olyan pletykák is napvilágot láttak az elmúlt hetekben, hogy Jarno Trullit is egy jelentős szponzori hátérrel rendelkező versenyző válthatja a Caterham csapatánál.

Ez a helyzet több versenyző felháborodását is kiváltotta, és a Ferrari brazil versenyzője sem hagyta szó nélkül az ügyet. Massa szerint jelenleg csak a Red Bull, a McLaren, a Ferrari és Mercedes választja ki versenyzőit csupán a tehetségük alapján.

"Ma már csak négy olyan csapat van, amely megengedheti magának, hogy úgy működjön, hogy nem olyan versenyzőkkel versenyez, akik pénzt hoznak a csapathoz" - nyilatkozta Massa a Totalrace-nek. "Ez egy abszurd helyzet, és nem hiszem, hogy ez jó a Formula-1-nek, és különösen a fiatal versenyzőknek. Még ha jó eredményeket is érsz el a kisebb kategóriákban, vagy szerencsésnek kell lenned, vagy fizetned kell azért, hogy ülést kapj egy csapatnál. Ez nem az F1."


Tweet
Módosítás: ( 2012. február 01. szerda, 17:20 )