Montezemolo: Vissza kell térnünk a győzelem útjára

Nyomtatás

altA Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo szerint ez az év nagyon fontos lesz a Ferrari számára, ugyanis vissza kell térniük a dobogó legfelső fokára.

Az a Ferrari, amely a konstruktőri világbajnoki címek rekordját tartja 16 kupával, aki egyéni bajnoki győzelmekből is 15 serleget jegyezhet 2008-ban volt utoljára reális lehetősége bármelyik cím megszerzésére. Az olasz istálló az évek során olyan versenytársak mögött találta magát, mint a McLaren, a Brawn és végül a Red Bull. A kevésbé domináns előző év és a McLaren második helye után a Ferrarinak már csak a morzsák összeszedése maradt.  Egy olyan csapatnak, amely eddig a bajnokságokért harcolt csalódást keltő volt a 2011-es év egyetlen futamgyőzelme mellett az, hogy egész évben esélytelenek voltak a bajnoki címre. Mindez változásokat eredményezett az olasz istállónál. A legfontosabb Aldo Costa technikai igazgató távozása, akinek helyét Pat Fry, a McLaren korábbi szakértője vette át. 

Most a Ferrari abban reménykedik, hogy az újításokkal és az agresszívebb autóval ismét a mezőny elején találják magukat. Az F2012 leleplezése közben Montezemolo elmondta: "Egy nagyon fontos év áll előttünk, amely során a Ferrari ismét nyerni akar. Egy olyan pozícióba akarunk visszatérni, ahol a világbajnoki cím nem az utolsó futamon csúszik el, ahogy történt ez két szezonnal ezelőtt és ami azóta is kísér minket. A Ferrari vissza akar térni a győzelem útjára. Minden a helyén van ahhoz, hogy ez megvalósuljon."

Montezemolo úgy gondolja, hogy az idei autó különleges leleplezése jó ómen az elkövetkezendő eseményekre: "A hó miatt ez egy viszonylagosan szokatlan leleplezés volt, amely remélem, hogy szerencsét hoz számunkra. Enzo Ferrari egyszer elmesélte nekem, hogy amikor ő született akkor annyi hó esett, hogy az édesanyja nem tudta születését bejegyeztetni a hatóságoknál. Remélem a hó továbbra is jó szerencsét hoz nekünk."

Ami a versenyzőket illeti az olasz istálló továbbra is hisz Fernando Alonsóban, aki egy győztes pilóta, míg Felipe Massával a Ferrari még egy évre meghosszabbította a szerződését, esélyt adva a brazilnak, hogy megfordítsa a szerencséjét.

"Fernandónak egy rendkívüli éve volt. Meg van győződve róla, hogy meg tudja ismételni a teljesítményét és mi ezért idénre egy jóval ütőképesebb autót szeretnénk neki adni."

"Felipénél tudjuk, hogy a tavalyi elkeserítő év után mennyire szüksége van a visszarázódásra. Ő mindent meg fog érte tenni és meg vagyok róla győződve, hogy visszatér az a Massa, akit ismerünk. Az autó karakterisztikája és az új gumik fekszenek a vezetési stílusának."


Tweet
Módosítás: ( 2012. február 04. szombat, 17:42 )