Bianchi 2013-ban már a Formula-1-ben versenyezne

Nyomtatás

altA Ferrari tartalék- és tesztversenyzője, Jules Bianchi az RCM francia rádiónak adott nyilatkozatában elmondta, szeretne "fontos szerephez jutni a Formula-1-ben" az idei évben, és felkészült arra, hogy vezetői ülést kapjon a következő évben.


A tehetséges francia versenyző az elmúlt két szezonban a GP2-ben versenyzett, és bár a Fiatal Versenyzők Tesztjén a Ferrari mindhárom nap neki adott lehetőséget, Bianchi tisztában van azzal, hogy minél több tapasztalatot kell szereznie a Formula-1-ben, ha versenyzői ülést szeretne.

"Megpróbálok fontos szerephez jutni a Formula-1-ben az idei évben annak érdekében, hogy a lehető legtöbb információt és tapasztalatot gyűjtsem ahhoz, hogy 2013-ban versenyzői üléshez jussak" - nyilatkozta Bianchi. "A cél, hogy egy olyan csapatot találjunk, ahol lehetőséghez jutok minél több kilométer megtételéhez, de ugyanakkor a Ferrarinál is maradhatok."

A második kritérium azért is lehet fontos a francia versenyzőnek, mert Felipe Massa szerződése az idei év végén lejár, és ha a Ferrari a váltás mellett dönt, Bianchi jó eséllyel pályázhat az olasz istálló versenyzői ülésére. Felröppentek hírek arról is, hogy Bianchi a Force India tartalékversenyzője lehet az idei évben, így bizonyos pénteki napokon vezethetné a csapat egyik autóját, ám ezt eddig egyik fél sem erősítette meg.

Azonban annak a lehetőségét sem zárta ki Bianchi, hogy az idei évet is a GP2-ben teljesíti, annak ellenére, hogy késznek érzi magát a Formula-1-re is.

"Úgy érzem, készen állok az F1-re 2012-ben, de a földön kell járnom. Ez egy kicsit nehéz, de ilyen a Formula-1. Nem adom fel, és 2013-ban újra megpróbálom.”


Tweet
Módosítás: ( 2012. január 04. szerda, 09:01 )