Bianchi a Force India tartalékversenyzője lesz 2012-ben

Nyomtatás

bianchiA Ferrari eddigi tartalék- és tesztversenyzője, az idei évben a Sahara Force India csapatánál fogja betölteni ugyanezt a szerepkört.

A Force India ma jelentette be, hogy Jules Bianchi, aki jelenleg a Kanári-szigeteken edzőtáborozik Fernando Alonso, Felipe Massa és Davide Rigon társaságában, az idei évben a csapat tartalék- és tesztversenyzője lesz.

Bianchi azonban nem hagyja el véglegesen korábbi munkaadját, és csak úgy, mint Sergio Pérez, továbbra is a Ferrari Versenyzői Akadémiájának a tagja marad. A francia versenyző bízik abban, hogy a Force Indiánál betöltött szerepköre lehetővé teszi számára, hogy több formula-1-es tapasztalatot szerezzen. A csapat bejelentette, hogy legalább kilenc pénteki szabadedzésen, és már a téli teszteken is vezetheti majd a Force India versenygépét.

"Természetesen nagyon örülök, hogy csatlakozhattam a Sahara Force India csapatához, és a lehetőség, hogy vezethetek a versenyhétvégéken, egy nagyon fontos lépés a számomra. Rendszeresen vezetni az idei autót a legjobb módja annak, hogy gyorsan tanuljak, és remélem ez hozzájárul ahhoz, hogy egy nap majd versenyzői ülést is szerezzek. A következő néhány hónap igazán izgalmas lesz, megismerhetem a csapatot, a munkamódszerüket, és felkészülhetek a saját szereplésemre. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki hitt bennem, és különösen a Force India csapatnak, amiért megadták ezt a lehetőséget a számomra" - nyilatkozta Bianchi.

A Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya örül, hogy együtt dolgozhat a tehetséges francia versenyzővel, aki már a GP2-ben megmutatta tehetségét.

"Nagy örömömre szolgál, hogy üdvözölhetem Jules-t a Sahara Force India családjában" - nyilatkozta a csapattulajdonos. "Fél szemünket mindig a fiatal, tehetséges versenyzőkön tartjuk, és az ő teljesítménye a GP2-ben lenyűgözött minket. Azzal, hogy megadtuk Jules-nek a lehetőséget, ismét bebizonyítottuk elkötelezettségünket a fiatal versenyzők iránt. Büszkék vagyunk arra, hogy mi tartjuk a rekordot e tekintetben, és semmi kétségem afelől, hogy Jules hamar beilleszkedik a csapatba és nagy segítségünkre lesz a versenypályán az idei szezonban."


Ezúton szeretnénk sok sikert kívánni Jules Bianchinak az F1Ferrari.hu szerkesztőségének nevében.


Tweet