Briatore: Alonso csökkenteni tudja a Ferrari hátrányát

Nyomtatás

altFlavio Briatore szerint, ha a Ferrari egy versenyképes autót tud biztosítani Fernando Alonso számára, a spanyol képes lesz megtörni Sebastian Vettel és a Red Bull dominanciáját.

Alonso korábbi csapatfőnöke, Flavio Briatore szerint a Red Bull az idei évben is a Ferrari előtt lehet majd, de véleménye szerint Alonso a tehetségével képes áthidalni akár két-háromtizedes hátrányt is.

"A Red Bullnak jelentős előnye van, és nagyon csendben dolgoztak az elmúlt két hónapban" - nyilatkozta Briatore. "Úgy vélem a Ferrari 2-3 tizedmásodperces hátrányban lehet a Red Bullhoz képest. Ha ez lesz a helyzet az első versenyen, akkor Alonso képes lesz megnyerni a világbajnokságot."

Az olasz szerint a Ferrarinak mindenben támogatnia kell Alonsót a szezonban, hogy a spanyol versenyző képes legyen ledolgozni a hátrányt.

"A tavalyi év csalódás volt, de Massa visszatért a balesetéből, és még mindig nagyon jól csinálja. De a második versenyzőnek összhangban kell lennie Fernandóval és a csapattal, és együtt kell működnie. Nem aggódnék amiatt, hogy ki van közel Alonsóhoz, de a spanyolnak egy olyan autót kell adniuk, ami a lehető legversenyképesebb. A világbajnokságot csak egy versenyző nyeri meg, így a csapatnak egy versenyzőre kell koncentrálnia" - osztotta meg gondolatait Briatore.


Tweet