Domenicali: Ez egy kulcsfontosságú szezon lesz Felipe számára

Nyomtatás

alo_masA Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali a Wrooom rendezvényen adott nyilatkozatában elárulta, 2012 döntő fontosságú lesz Felipe Massa jövőjét illetően az olasz alakulatnál.


Felipe Massa az elmúlt két évben nem tudott a csapattársáéhoz, Fernando Alonsóéhoz hasonló teljesítményt nyújtani, és 2011-ben dobogóra sem sikerült állnia.

A brazil szerződése 2012 végén lejár, és az idei évben jó teljesítmény kell nyújtania, ha a Ferrarinál szeretne maradni.

Domenicali azonban biztos abban, hogy Massa képes lesz olyan eredményeket szállítani, amilyeneket elvárnak tőle.

alo_mas2"Nem titok, ez az év nagyon fontos lesz Felipe számára" - nyilatkozta Domenicali. "Sokat várunk tőle, és ő is sokat vár magától. Reálisnak kell lennünk, ez egy döntő szezon lesz a jövőjét illetően. Mindent megteszünk, hogy segítsünk neki. Biztos vagyok benne, hogy Felipe a maximumot fogja kihozni magából, mert nagyon, nagyon erős potenciál van benne. Tudom, hogy ez téma mindenhol, de azt is jól tudom, hogy amikor nyomás alatt van, akkor jobban teljesít, és egy nagyszerű szezont várok tőle."

Az olasz csapatfőnök tagadta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a Ferrari Robert Kubicát szemelte ki Massa helyére. Domenicali szerint a lengyel versenyzőnek először is teljesen fel kell épülnie a sérüléséből.

"Ez nem volt a terveink között. Ezzel kapcsolatban minden csak spekuláció. Az kétségtelen, hogy Robert Kubica egy nagyszerű versenyző, akinek súlyos sérülése volt, és jelenleg még keményen dolgozik azon, hogy felépüljön. Szóval mielőtt bármi ilyesmiről gondolkodnánk vagy beszélgetnénk, várnunk kell. Az biztos, hogy a felépülés egy ilyen fajta sérülésből sok időt vesz igénybe, így azt mondhatom, hogy majd meglátjuk felépül-e, de jelen pillanatban semmi ilyenről nincs szó."

Domenicali ezután Fernando Alonso teljesítményét dicsérte. Az olasz csapatvezető nagyon elégedetten nyilatkozott a spanyol világbajnokról.

Alo_Mas3"Mindenkitől egyre többet várunk, de amit ő csinált a tavalyi autóval, az hihetetlen volt. A legmagasabb szinten teljesített, és képes volt kihozni a maximumot az autóból. Így azt kell mondanom, hogy Fernando ezen a szinten mutatott teljesítménye fantasztikus volt."

"Nem kérhetek többet tőle, mint amit jelenleg nyújt. És el kell mondanom, hogy az elmúlt pár évben több időt töltött Maranellóban, mint bárki más a Ferrarinál szerzett 20 éves tapasztalatom alatt. Velünk van, mert hisz a csapatunkban és abban, hogy több győzelmet szerezhet a jövőben velünk. Úgy gondolom, hogy a számunkra ő egyfajta jutalom" - nyilatkozota Domenicali.


Tweet