Nyilatkozatok a pénteki edzések után

Nyomtatás

altA tegnapi napot teljes egészében elmosta az eső. Mivel az esőgumik száma drasztikusan korlátozott, a csapat úgy döntött, csak nagyon kevés kört tesz meg. Rajtgyakorlatokat hajtottak végre és elektronikai újításokkal kísérleteztek.

Fernando Alonso: "Kevés dologról tudok beszámolni ezen a délutánon vagy legalábbis kevesebbről,mint egy átalagos pénteki napon. Nagyon kevés kört tettünk meg az eső miatt és amiatt, mert a szabályok korlátozzák az esőgumik számát, ezért nem volt értelme többet menni. Inkább a gumikkal spóroltunk amiatt is, mert az előrejelzés sem túl biztató: egész hétvégére esőt jósolnak. Más körülmények között, ha a hétvége maradék részére száraz időjárást várnának, többet is körözhettünk volna, de ezen körülmények között, ahogyan mondtam már, nem ez volt az eset. Az esőben a kocsi jónak tűnik, de gyakorlatilag lehetetlen megmondani, hol állunk a többiekhez képest. Holnap délelőtt, reméljük, meg tudunk tenni néhány kört száraz pályán, hogy legalább legyen egy elsődleges képünk a lágy és a kemény keverék viselkedéséről. A pályán kívüli pillanatom a vége felé? A kocsi felúszott és kicsúszott alólam. Kár az eső szárnyért, de most meg kell próbálnunk kijavítani.”

Felipe Massa: „Az időjárás nehézzé tette ezt a napot. Egész idő alatt esett és emiatt felborította a terveinket, úgy döntöttünk, hogy csak keveset megyünk, hogy spóroljunk a gumikkal holnapra és vasárnapra. Nyilvánvalóan ez azt jelentette, hogy nem tudtunk úgy tesztelni, ahogyan szerettünk volna, különösen, ami az apró fejlesztéseinket illeti, melyeket ide hoztunk. Csak három mért kört futottam, emiatt lehetetlen megítélni, hogyan viselkedik az F2012 ezen a pályán. Holnap a körülményektől függetlenül több kört meg fogunk tenni, hogy a lehető legjobban felkészüljünk az időmérőre és a futamra. Megpróbáljuk megtenni, amit csak tudunk.”


Tweet