Pat Fry: Folytatnunk kell a kemény munkát, hogy elérjük a célunkat

Nyomtatás

 

altPat Fry, a Ferrari technikai igazgatója elismerően nyilatkozott Fernando Alonsóról a Német Nagydíjon aratott győzelme után és büszke arra, hogy jelenleg a spanyol pilóta vezeti a világbajnokságot.

 

"Fernando ismét fantasztikus volt. Már az elején kihozta a maximumot a pole pozícióból, aztán várt addig, amíg elegendő előnyt kiautózott a kerékcsere előtt, így sikerült a fő vetélytársai előtt maradnia. Amikor a közepes keveréken ment, az első pár kör elég nehéz volt. Vettel és Button is felzárkózott rá, de ő briliáns módon kezelte a helyzetet, soha nem hagyta magát kitenni egy támadásnak sem. Button korán kijött a bokszba, de elég volt az előnyünk és azonnal reagáltunk erre."

"Csalódottak vagyunk Felipe miatt, aki komoly árat fizetett a rajtnál történt ütközésért. Megpróbáltuk visszahozni a versenybe azzal, hogy megnéztük, végig tud-e menni egy kiállással, de egyértelmű volt, hogy ez nem lehetséges. Kár érte, mert a tempója minden bizonnyal elég lett volna, hogy pontszerző legyen, még úgy is, hogy ennyire hátulról rajtolt. Tisztában vagyunk vele, hogy még mindig nem nekünk van a leggyorsabb autónk. Ezt ma is láthattuk. Folytatnunk kell a kemény munkát, hogy elérjük a célunkat, de annak mindenképpen örülünk, hogy a szezon első felében a mi pilótánk vezeti a bajnokságot.”

Rengeteg gratuláló üzenetet és telefonhívást kapott a Ferrari Fernando Alonso győzelme alkalmából. Többek között Tarcisio Bertone bíboros, a Vatikán államtitkára is – aki hat hónappal ezelőtt meglátogatta Maranellóban a Ferrari központját - gratulált a csapatnak és Fernando Alonsónak a fantasztikus hockenheim-i győzelemhez.


Tweet
Módosítás: ( 2012. július 23. hétfő, 22:03 )