Alonso: Felkészültebbek vagyunk, mint Ausztrália előtt

Nyomtatás

altNem meglepő, hogy hazai versenyén Fernando Alonso is hivatalos volt az FIA csütörtöki sajtókonferenciájára.

A média hetek óta arról ír, hogy a Ferrari a catalunyai versenypályára egy teljesen új autóval érkezik, Alonso azonban elmondta, nem történtek radikális változások az autón.

"Az autónk nem igazán különbözik nagyon a korábban használttól" - kezdte a spanyol. "Nincs nagy fejlesztésünk, bár van néhány új alkatrészünk. A mugellói teszten főleg különböző beállításokon és olyan dolgokon dolgoztunk, amiken nem tudtunk a szezon előtti teszteken, így lényegében a téli munkánkat fejeztük be. Néhány dolog a mit kipróbáltunk Mugellóban jól működött, míg mások kevésbé."

Arra a kérdésre, hogy az F2012 versenyképesebb lesz-e Spanyolországban, Alonso optimistán, de nem elbizakodottan válaszolt.

"Határozottan felkészültebbek vagyunk most, mint amilyenek Ausztrália előtt voltunk. Van néhány új aerodinamikai alkatrészünk és egyéb fejlesztésünk, de várnunk kell a verseny utánig, hogy meglássuk hol állunk. Mivel mi vagyunk a Ferrari, sokat várnak tőlünk, de a többi csapat is fejlesztette az autóját. Amivel itt Barcelonában rendelkezünk, nem az utolsó lépés, és folytatnunk kell az időmérős és a versenyen mutatott teljesítményünk javításán Monacóban, Kanadában és az azutáni versenyeken. Ez csak az első lépés a sok közül, és ha ez nem elég, akkor keményebben kell dolgoznunk Monacóra, és még agresszívebbnek kell lennünk a megközelítésünkben. Soha nem fogjuk májusban feladni az évet, négy verseny után!"

Alonso egyetértett elődje, Kimi Räikkönen azon állításával, hogy ma már az időmérőnek kevesebb jelentősége van, mint a korábbi években.

"Igaza van" - nyilatkozta a kétszeres világbajnok. "Megnéztem a statisztikákat, és a korábbi években ezen a pályán négy vagy öt előzés volt a versenyen, de a tavalyi évben 57 volt. Régebben itt a győzelem 60 %-át a pole megszerzése adta, de most már nem ez a helyzet."

Arra kérdésre, hogy mit ígérhet a több ezer spanyol szurkolónak, Alonso a követezőt mondta: "Nem ígérhetek nekik semmit. Mint mindig, most is 100 százalékot adunk majd bele, de a Formula-1 nem matematika, ez egy sport. Igyekszünk a legjobbunkat nyújtani, keményen dolgozni minden részleten és remélhetőleg megszerezhetjük a lehető legjobb eredményt."


Tweet
Módosítás: ( 2012. május 10. csütörtök, 16:57 )