Domenicali: A legfontosabb, hogy minél több leszorítóerőt szerezzünk

Nyomtatás

altA Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elmondta, hogy az F2012-es versenygép még mindig nem rendelkezik elég leszorítóerővel, annak ellenére, hogy az olasz csapat jelentős teljesítménybeli javulásról tett tanúbizonyságot az elmúlt két versenyen.

A Scuderia jelenleg a harmadik helyen áll a konstruktőri világbajnokságban, holtversenyben a Lotus-Renault csapattal, a lemaradásuk a Red Bullhoz képest 60 pont. Miután a kigyorsítás- és a végsebesség javítása érdekében egy nagyobb javítócsomagot is bevetett a csapat a Spanyol Nagydíjon, az eddig megszerzett 86 pontjukból 41-et a katalán és a monacói versenyen szerezték meg.

Azonban a csapatfőnök szerint, még rengeteg munka vár rájuk, hogy javítsanak az időmérős teljesítményükön.

"Nem szabad elfelejtenünk, hogy még mindig csökkentenünk kell a hátrányunkat, a szezon végéig jó munkát kell végeznünk, arra törekedve, hogy javítsunk az autón" - nyilatkozta Domenicali a Ferrari hivatalos weboldalának. "Az a tény, hogy az időmérő ilyen szoros, azt jelenti, hogy nagyon sok erős ellenfelünk van. Ezért ismétlem, hogy nagyon sokat kell még dolgoznunk az autón otthon, hogy a pályára vihessük azt, ami hiányzik jelenleg."

"A legfontosabb dolog, hogy minél több leszorítóerőt szerezzünk, anélkül, hogy veszítenénk a hatékonyságból. Szóval arra van szükségünk, hogy megtartsuk a sebességet úgy, hogy közben elég leszorítóerőnk legyen ahhoz, hogy megtartsuk a tapadást a lassú kanyarokban, miközben megtartjuk az autó erősségeit, ami minden esetben fontos."

Az olasz szakember elmondta, hogy a Kanadai Nagydíjra szánt fejlesztések azt célozzák meg, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki az autóból a hosszú egyenesekben, és az alacsony sebességű kigyorsító zónákban, Montrealban.

"Elkerülhetetlen, hogy olyan frissítéseket hozzunk, amelyek a kanadai pályát célozzák meg, és egyébként ezt tervezzük minden versenyre, mint mindenki más. Ezt a bajnokságot végül az fogja megnyerni, aki képes lesz olyan fejlesztéseket a pályára vinni, amik jól működnek az autón, és legfőképp az, aki tudja, hogyan lehet az abroncsokat a legjobb módon munkára bírni."

A világbajnokság vezetője, Fernando Alonso úgy véli, hogy a csapat elmúlt időben mutatott munkájának köszönhetően az autó sokat fejlődött, de ennek a lendületnek a megtartása döntő fontosságú lesz a bajnoki címért folytatott harcban.

"Úgy tűnik, minden működik, nem úgy, mint a bajnokság elején, amikor néhány fejlesztés negatív hatású volt, és ezzel vesztettünk egy kicsit. Így most elégedettek vagyunk, de nem az eredmény miatt és nem a tempónk miatt, amiről tudjuk, hogy ezen javítanunk kell - mivel nem mi vagyunk a leggyorsabbak a pályán -, de elégedettek vagyunk amiatt az irány miatt, amiben úgy tűnik, hogy vagyunk" - nyilatkozta a spanyol versenyző még Monacóban. "Minden, amit az autóra szereltünk pozitívnak tűnik. Szóval a következő pár hét nagyon fontos lesz."


Tweet