Csapatvezetői értékelések az Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően

Nyomtatás

altA Scuderia csapatfőnöke és technikai igazgatója is egyett értett abban, hogy egy nagyon nehéz időmérő áll a csapat mögött.

Stefano Domenicali arra kéri a szurkolókat, hogy még ne írják le a csapatot, míg Pat Fry szerint nagyon keményen kell dolgoznia a csapatnak, ha le akarják dolgozni a hátrányukat. Mindketten nehéz futamot jósolnak holnapra.


Stefano Domenicali:
"Csak csalódottak lehetünk az időmérő edzés után. Fájdalmas volt, hogy egyik autónk sem volt a pályán az edzés utolsó szakaszában, még akkor is, ha tudjuk, hogy Fernandónak minden esélye meg volt arra, hogy legalább ilyen messzire eljusson, ha nem történik vele egy ilyen incidens, amely része a játéknak. Felipe küzdött az autó egyensúlyával már reggel óta, és nagyon alaposan utána kell járnunk, hogy rájöjjünk miért. Mindenki várta már a kvalifikáció óráját, hogy megértsük milyenek az erőviszonyok: tudtuk, hogy ez kemény lesz számunkra, és így is lett. Megértem, hogy a szurkolóink jelen pillanatban nagyon csalódottak, de arra ösztönözném őket, hogy legyenek óvatosak, mielőtt bármiféle végleges ítéletet hoznának, mintha már mindennek vége lenne. Nyugodtnak és koncentráltnak kell maradnunk. Sok munka vár ránk, és a szerelőink tisztában vannak ezzel, mint ahogy már a Melbourne-be indulás előtt is tudták ezt. A szezon nagyon hosszú lesz, csak úgy, mint a holnapi verseny, ami kemény lesz. A rajtrácson való helyzetünknek köszönhetően a reális cél számunkra az, hogy mindkét autóval pontszerző helyre érjünk. Mint mindig, minden tőlünk telhetőt megteszünk."

Pat Fry:
"Nem tagadhatjuk, hogy ez egy nehéz időmérő volt. Igaz, hogy Fernandóval viszonylag könnyen bejuthattunk volna a Q3-ba, mivel Q2-ben elért idejét használt gumikkal futotta meg, de nem hiszem, hogy a negyedik sortól előrébb végezhettünk volna. Sajnos Felipe egész nap az autó egyensúlyával küzdött, és nagyon sok munkánk lesz azzal, hogy megpróbáljuk rendezni a helyzetet a holnapi versenyre, amennyire csak lehetséges. Reméljük, hogy hosszabb távon a dolgok jobbak lesznek, és legalább megpróbálhatjuk kihasználni azt a helyzetet, hogy Fernandónak nem kevesebb, mint négy új szett gumija van, míg Felipének csak kettő. Világos, hogy a két versenyző rajtrács-pozíciója adott, de a legjobbat fogjuk nyújtani. És az is világos, hogy úgy kell dolgoznunk, mint még soha korábban, hogy gyorsabbá tegyük az F2012-t, és hogy megpróbáljuk csökkenteni a hátrányt az élen állókhoz képest, amilyen hamar csak lehet."


Tweet