Csapatvezetői nyilatkozatok a Maláj Nagydíjat követően

Nyomtatás

altFernando Alonso megszerezte a Ferrari 217. győzelmét a Maláj Nagydíjon.

Harmadik sepangi győzelmével a spanyol versenyző a bajnokság éllovasaként utazhat majd Kínába, és a Ferrari a negyedik helyet foglalhatja el a konstruktőri bajnokságában. A csapatvezetők elégedetten nyilatkoztak, de kiemelték, ez az eredmény nem annak köszönhető, hogy megoldották volna az autóval kapcsolatos problémákat.

Stefano Domenicali:
"Egy hihetetlen győzelem, teljesen váratlanul, de ez nem teszi kevésbé csodálatossá és érzelem mentesebbé! Fernando ismét elképesztő volt, nyugodtan és elszántan versenyzett, kihozta a lehető legtöbbet ebből az autóból, és a nagyon változékony időjárásból. A győzelem nem változtat a helyzetünkön: tisztában vagyunk azzal, hogy jelenleg nincs egy olyan autónk, amelyik elég versenyképes ahhoz, hogy a győzelemért harcoljon normál körülmények között, és még nagyon sok munkánk van, hogy fejlődjünk. Világos, hogy ez a győzelem még több motivációt ad nekünk, mert azt mutatja, hogy ez a bajnokság egyáltalán nem egyértelmű, és bármi megtörténhet. Egy kis teljesítménybeli javulás egy jó előrelépést eredményezhet a többi csapat felé. Felipe sokat szenvedett az első gumik kopása miatt, ami eggyel több boxkiálláshoz vezetett a csapattársához képest: ez egy különösen nehéz időszak a számára, mert nem tudja kihozni a legtöbbet az autójából, amit nagyon nehéz vezetni. Kötelességünk mellette maradnunk, mint ahogy ennek egy ilyen összetartó csapatban lennie kell. Most egy pár óráig élvezni szeretnénk a pillanatot, de holnap vissza kell térnünk a gyárba, hogy tovább folytassuk az F2012 fejlesztését. Végül szeretnék gratulálni a Saubernek, akik ma megszerezték az eddigi legjobb eredményüket, és Sergio Péreznek is, a Ferrari Versenyzői Akadémia fiatal versenyzőjének, aki ma bebizonyította nagyszerű tehetségét."

Pat Fry:
"Ez a győzelem egy csodálatos jutalom azokért az erőfeszítésekért, amiket itt a pályán és otthon a gyárban teszünk, hogy megpróbáljunk fordítani egy olyan szezonon, amelyben azonnal nagy nehézségekkel szembesültünk. Azonban ezt az eredményt nem amiatt értük el, mert a problémáink váratlanul megoldódtak: nem emiatt van, és ezzel mindenki tisztában van. Fernando fantasztikusan versenyzett, végig keményen nyomta, mindig nagyon óvatosan, és soha nem vitte túlzásba. Az F2012 úgy tűnt nagyon eltérően viselkedik azon körülmények között, melyek között futottunk: voltak pillanatok, amikor abszolút versenyképes volt, máskor pedig nem. Már Melbourne-ben is láttuk a pénteki napon a nedves pályán, hogy a helyzet nem rossz, de most minden még jobban ment. A vége felé Pérez nagyon gyors volt, részben azért, mert a kemény keverékei jobban működtek az adott körülmények között, mint Fernando közepes gumijai. A másik meghatározó tényező a győzelemben a boxban és a pitwallon elvégzett munka volt: minden kiállásnál sikerült Fernandónak javítani a helyezésén, vagy az üldözői előtt maradnia. Felipe jól rajtolt, de eléggé szenvedett az első kerekekkel, amikor a pálya száradt. Igyekeztünk orvosolni a problémát egy extra kerékcserével, és világos, hogy ez túl sok időbe került neki. Meg kell értenünk, hogy számára miért lesz a csapattársához képest instabilabb az autó a kezelhetőségét tekintve a verseny vége felé: ez az egyik feladatunk az elkövetkező napokban amellett, hogy nyilvánvalóan próbálunk tizedeket találni teljesítmény szempontjából, ami még mindig hiányzik."


Tweet