Pat Fry: Mi is nagyon szeretnénk tudni, hogy hol állunk

Nyomtatás

altPat Fry, a Ferrari technikai igazgatója szerint az esős pénteki szabadedzéseken nem lettek sokkal okosabbak, és még jelenleg sem tudják megmondani, hol áll jelenleg a csapat a többiekhez viszonyítva.

Mindkét szabadedzésen eső nehezítette a versenyzők és a csapatok dolgát, így továbbra sem kaphattunk tiszta képet a csapatok közötti erősorrendről. Pat Fry elmondta, az időjárás miatt holnap is lesz még dolguk az autóval, különösen a gumik összehasonlításával.

"A mai nap még a szokásosnál is nehezebb volt az értelmezés szempontjából, köszönhetően az időjárásnak" - nyilatkozta a brit szakember. "A pályán nagyon gyorsan változtak a körülmények, így nagyon nehéz volt véghezvinni azt a programot, amit felállítottunk magunknak."

"Továbbá, mivel ez az első verseny, úgy döntöttünk, hogy spórolunk néhány kilométert a motorokkal. A lehetőség, hogy használhatunk a mai nap rendelkezésre álló gumi szettekből egyet a harmadik szabadedzésen is, lehetővé teszi számunkra, hogy legalább a mai program egy részét elvégezhessük holnap."

Arra, hogy jelenleg hol áll a csapat, Fry sem tudott választ adni.

"Őszintén szólva lehetetlen bármiféle értékelést végezni az F2012 teljesítményével kapcsolatban és a hétvége hátralévő részét illetően. Azt mondtuk, hogy várnunk kell a holnapi időmérőig, hogy többet tudjunk, így még további 24 óráig mindenkinek türelmesnek kell lennie! Mi is nagyon szeretnénk tudni, hogy hol állunk a versenyben..." - nyilatkozta Pat Fry.


Tweet