Alonso: „bízom a csapatban, bízom magamban”

Nyomtatás

Alonso: „bízom a csapatban, bízom magamban”

altA kétszeres spanyol világbajnok ezzel a gondolattal, és felfogással vág neki az Amerikai Nagydíjnak.

Röviden kitért a felkészülésére: "Először Szingapúr után láttam a pályát szimulátoron, majd múlt héten gyakoroltam a pálya vonalvezetését alaposabban. Tegnap sikerült néhány kört megtennem kerékpárral, illetve ma délután még párszor körbe fogunk tekerni. A pálya úgy tűnik, látványos, és azt hiszem ez kihívást jelent a pilótáknak és a mérnököknek egyaránt. Remélhetőleg, jó kis verseny lesz, sok előzéssel.”

Természetesen első számú témának a világbajnokságért zajló „harc” számított a sajtótájékoztatón. Így Alonso nem kerülhette, hogy kifejtse gondolatait ezzel kapcsolatban.

„Ami a hozzáállásom illeti, semmit sem változott az elmúlt versenyekhez képest. Maximális koncentráció és a lehető legnagyobb fokú győzni akarás jellemez. A csapat keményen dolgozik, fejlesztésekkel készültünk erre a nagydíjra is, amiket reményeink szerint pénteken ki tudunk próbálni. Fontos lesz, hogy sok kört tudjunk teljesíteni, mert új pályáról lévén szó, kevés információnk van róla. Fontos továbbá, hogy a lehető legjobb rajthelyet szerezzük meg szombaton, majd vasárnap egy jó versenyt teljesítsünk. A saját programunkkal kell foglalkoznunk, a lehető legtöbb pontot megszerezni, hogy Brazíliában is küzdelemben legyünk a titulusért.

A spanyol mellet a másik világbajnoki aspiráns, Vettel is részt vett a sajtótájékoztatón. Vettel a hétvégi nagydíjon századik versenyét teljesíti. Fernando, ezzel szemben a 200 felé közelít. Ennek kapcsán merült fel a kérdés, hogy a Ferrari pilótát mennyire zavarja, hogy a német 100 futammal korábban lehet háromszoros világbajnok.

„Amikor megnyertem második világbajnoki címem, karrierem hasonló pontján voltam, mint most Vettel. 2007-ben a harmadik címemért küzdöttem, majd a rá következő években is voltak esélyeim a titulus megnyerésére. Mindenkinek megvan a saját karrierje, mely során átél örömet és bánatot egyaránt. Vegyük Michaelt, (Schumacher) nyert hét világbajnoki címet, majd visszatért és három év alatt egyetlen futamon sem tudott diadalmaskodni. Vagy nézzük Rubens (Barrichello) esetét, Ö indult a legtöbb nagydíjon, mégis utolsó évében azért szenvedett, hogy a Williams-szel tovább tudjon lépni a Q1-ből. Én büszke vagyok arra, hogy közel kétszáz futamon vehettem részt, nyertem minden évben és négy- öt esztendőben is küzdhettem a világbajnoki címért.

Végül kifejtette gondolatait, azzal kapcsolatban, hogy mit érez, illetve mi változott a hozzáállását illetően, a világbajnoki címért folyó csatározással kapcsolatban:

„Sokkal nyugodtabb és koncentráltabb vagyok.” –kezdte. „2006-ban az utolsó versenyig harcoltunk Michael-el a címért, az egy elég stresszes, intenzív hétvége volt számomra. Ilyenkor nem egyszerű másra figyelni vagy aludni. A következő évben szintén stresszes év vége elé néztem, hárman küzdöttünk a világbajnoki címért. 2010-ben újra az utolsó versenyig küzdöttem. Most pedig megint itt állok. Úgy gondolom, most sokkal nyugodtabb vagyok, a felkészülésem pedig érettebb, mint a korábbi években. Érzem, hogy különbséget tudok tenni, a feladatok közötti koncentrációmat illetően, megértettem, hogy nem minden egyformán fontos és a kapkodással nem jutok előrébb.  Bízom a csapatban és magamban is.”

Azt hiszem, mindannyiunk nevében írhatom, hogy mi is bízunk benne és végre sikeres Ferraris Hétvégét látunk!!!

 


Tweet