Ferrari: Vettel vitatott előzése lezárva

Nyomtatás

altA Ferrarinál úgy gondolják, hogy Sebastian Vettel előzési ügye Vergne-el szemben a Brazíliai Nagydíjon lezártnak tekinthető, miután megkeresésükre hivatalos választ adott ki az FIA.

A maranello-i székhelyű csapat kért felvilágosítást az irányító testülettől, a belső kamerás felvételek alapján, jelezvén, hogy esetlegesen szabálytalan volt az előzés.

Az FIA péntek reggel hivatalos közleményében válaszolt a helyzetre, amiben szabályosnak minősítette az előzést. A Ferrarinál a levélre reagálva ennyit közöltek: „A Ferrari tudomásul veszi a nyilatkozatot és ezzel az ügyet lezártnak tekinti.” Egyúttal kifejezték boldogságukat, hogy mostantól a pihenésre koncentrálhatnak. 

A csapat azt is egyértelművé tette, hogy elengedhetetlen feladatának érezte, hogy kikérje a vitatott helyzetben az FIA véleményét, mert több tízezer rajongói levelet kaptak, az eset kapcsán.

„Több tízezer levelet kaptunk az egész világból, ezért kötelességünknek éreztük, hogy az ügyet a Szövetség elé vigyük, hogy megvizsgálják a vitatott helyzetet, ami esetleg beárnyékolhatta volna az egész bajnokságot minden Forma-1-es szurkoló szemében.”

A csapat kommünikéjében kijelentette továbbá, hogy nem kívánnak semmilyen további lépéseket tenni az üggyel kapcsolatban.

„Az FIA levelének jogszerűségét semmilyen módon nem kívánjuk aláásni a verseny eredménye szempontjából.”

 

Végezetül, pedig megosztom veletek saját gondolataim.

Ezzel tehát hivatalosan is pont került a vitatott körülményre. Halvány remény volt, de remény. Ezzel az ügyet szerintem mi is lezártnak tekinthetjük. Úgy gondolom, hogy legbelül mind tudjuk, hogy ezt nem ezen a futamon buktuk el. Ha világbajnokságot akarunk nyerni, nem szabad olyan hibákat megengedni magunknak, mint amik szép számmal előfordultak a csapatnál. Gondolok itt, például a szélcsatorna kapcsán felmerült problémákra, aminek következtében a fejlesztések nem úgy működtek, ahogy számítottak rá. Mind tudjuk, hogy Fernando egy kiváló versenyző, azt is láthattuk újra az év második felében, hogy Felipének is helye van a csapatban. Viszont, amin el kellene gondolkodni szerintem az a csapat vezetése. Ha ilyen szintű problémák fordulnak elő, mint ez a szélcsatornás eset, akkor van, aki nem megfelelően végzi a dolgát. Így Alonso hiába fog 120%-os, vagy akár 200%-os idényt teljesíteni, sosem fogja megnyerni a vitathatatlanul megérdemelt harmadik világbajnoki címet. Én reménykedem benne, hogy ezen el fognak gondolkodni a csapatnál, megteszik a szükséges lépéseket és hamarosan együtt örülhetünk egy sikeres szezonnak, mert azt hiszem nincs ember a Földön, aki vitatkozna azzal, hogy Fernando Alonso megérdemel egy Ferraris világbajnoki címet. Illetve, nyilván mindenki boldog lenne Felipe Massa címszerzésével is.


Tweet