Versenyzői nyilatkozatok az amerikai nagydíj után

Nyomtatás

altFernando Alonso és Felipe Massa is optimistán nyilatkozott az Amerikai Nagydíj után. A spanyol elmondta, hogy már kíváncsian várja Brazíliát, ahol minden kiderül, míg Felipe szerint, ez volt a szezonban a legjobb hétvégéje.

Fernando Alonso: „Váratlanul ért, hogy dobogóra állhattam, ezen a különösen nehéz hétvégén. Nem volt megfelelő tempónk, hogy felvegyük a versenyt a Red Bull-al és a McLaren-nel, így boldoggá tesz, hogy csak három pontot veszítettünk Vettel-lel szemben. Sokkal rosszabbul is járhattunk volna. Most Sao Paolo következik, az utolsó esély. Papíron nem túl jók az esélyeim, talán 25%-ra becsülném, azonban belül érzem, hogy sokkal több annál. Interlagosban bármi megtörténhet, ahogy láttuk ezt már párszor a történelemben. Az esőnek ott mindig van esélye, egy esős verseny pedig mindig kockázatos, és nekünk nincs semmi veszítenivalónk. Az egyértelmű, hogy ha száraz a pálya és normál versenyt futunk, akkor a Red Bull nagyon erős lesz. Ami Felipe-vel kapcsolatos döntést illeti? Ez a csapat választása volt, amire büszke vagyok, különösen azért, mert jó elképzelésnek bizonyult. Nem hiszem, hogy bárki ebben a helyzetben másképp viselkedett volna…   Visszatérve a futamra, a rajt nagyon jól sikerült, mint ahogy sokszor a szezon második felében. Majd jó tempóban haladtunk a dobogós helyet tekintve, de nem eléggé, ahhoz, hogy az első két hely valamelyikére odaérjünk. A boksz kiállás, ellenben nem volt tökéletes, talán először a szezonban. Ami Felipe-t illeti, fantasztikus volt egész hétvégén, gyorsabb, mint én, az időmérő mindhárom szakaszában. Szükségünk is van rá, ahhoz, hogy Interlagos-ban a maximumot nyújtsuk, ugyanis nagyon erős ellenfeleink lesznek. A csapat egységes kell, hogy legyen, ha meg akarjuk nyerni!”

 

Felipe Massa: "Számomra ez az eredmény kicsit olyan, mint a győzelem, határozottan a legjobb versenyem a szezonban. Most azt mondhatom, örülök, hogy a 11. helyről indultam. Ma reggel mikor azt mondták, hogy öt hellyel hátrébb kell indulnom, nem ugráltam örömömben, de elfogadtam, hogy segítsek a csapatnak. Nem gondolom, hogy sok versenyző viselkedett volna hasonlóképpen, de én egy becsületes ember vagyok, így mindent megteszek, ami a csapat érdekeit kívánja. Kezdetben javítottam három helyet, de aztán sajnos kisodródtam és elvesztettem néhány helyezést. Ezt követően erős ütemben haladtam és megelőztem néhány autót a pálya különböző pontjain. Ez volt a legjobb, amit tehettem ma. Nem hiszem, hogy tudtam volna Vettel-el és Hamilton-nal harcolni. Nagyon élveztem a vezetést ezen a pályán, jó móka volt, jó hangulatban versenyeztem és ez nagyon jó. Nem mondanám, hogy ez lesz a kedvenc pályám, de egy olyan pálya ez, amit kedvelek. Most következik Interlagos, a hazai versenyem. Jó lenne véget vetni a rossz szériámnak és dobogóra állni, vagy akár győzni. Az biztos, hogy mindent meg fogok tenni, amit csak tudok, hogy segítsek a csapatnak elérni a célját. Ma talán Fernando előtt végezhettem volna, de én tisztában vagyok a bajnokság helyzetével, azt teszem, ami helyes a Ferrarinak.


Tweet