Versenyzői nyilatkozatok a Japán Nagydíj pénteki napját követően

Nyomtatás

altNem sikerült túl fényesen a Japán Nagydíj pénteki napja a Ferrari számára.

Fernando Alonso csupán a 11. és 5., míg csapattársa, Felipe Massa a 7. és a 9. helyen végzett a szabadedzéseken. Ennek ellenére mindkét versenyző elégedetten nyilatkozott.

Fernando Alonso: „Ez egy meglehetősen jó nap volt. Szeretek Suzukában vezetni, mert ez egy nagyon jó pálya, ahová szeretek versenyezni járni, és amely a jó vonalvezetése és a gyors „S” kanyarkombinációja miatt nagyon emlékeztet Spára. Összességében az érzéseim jók, és nem gondolom, hogy a magas hőmérséklet problémát jelenthet a gumik számára. Rengeteg versenyt teljesítettünk meleg körülmények között, mint nem is olyan régen, tekintve, hogy Szingapúr csak két héttel ezelőtt volt, meg kell tanulnunk kezelni ezt, és valójában ez a helyzet mindenki számára. Nehéz megmondani, hogy lehetünk-e olyan versenyképesek itt, mint Silverstone-ban: az három hónappal ezelőtt volt, és nem tudjuk pontosan, hogy a riválisaink autói mennyit változtak összehasonlítva azzal, hogy mi mennyit léptünk előre. Várnunk kell holnapig, mert általában szombaton keveredik össze a csomag. Ami a kisebb fejlesztéseket illeti, amiket ide hoztunk, nem sok mondanivaló van erről, és még több időt kell foglalkoznunk azzal, hogy megértsük a viselkedésüket.”

altFelipe Massa: „Általánosságban egy pozitív nap volt, amelyen sikerült a programunkat véghezvinnünk. Mint minden pénteken, kipróbáltuk a Pirelli mindkét keverékét. Nehéz pontosan megmondani, hogy hol vagyunk: annyi biztos, hogy sok riválisunk versenyképesnek tűnik, de mint általában, várnunk kell holnapig, hogy egy tiszta képet kapjunk a helyzetről. Délután végén egy meglehetősen hosszú etapot teljesítettünk, amelyen elég nagy gumikopást tapasztaltunk. Nem lesz könnyű eldönteni, hogy mi lesz a legjobb stratégia. Az autó egyensúlyát közepesnek írnám le: még ha nem is értük el a többiek tempóját, még mindig sokat tehetünk, hogy hogy javítsunk ezen, és azt a tényt is figyelembe kell vennünk, hogy a pálya nagyon sokat változik egyik napról a másikra. Remélem holnap jönni fognak az eredmények, mert rendelkezünk azzal a potenciállal, hogy jók legyünk.”


Tweet