F1 Ferrari Hírek - Mindig Naprakész

2024. július 22. hétfő.

Montezemolo bekeményített

E-mail Nyomtatás PDF
Szabó Balázs - Di Montezemolo nyílt kártyákkal játszik: Alonsót tartja a legjobbnak, de a spanyolnak tiszteletben kell tartania a Ferrarit, Felipét tiszteli gyorsaságáért, de inog a széke, Domenicalit keménységre szólítja fel.
alt
Nincs értelme tovább tagadni: füstöl a talaj a lovak alatt Maranellóban. Fernando Alonso már Silverstone-ban dühöngött, amikor a Ferrari fejlesztései kudarcot vallottak azok után, hogy briliáns formát nyújtott a spanyol az első öt versenyhétvégén. Felipe Massa széke ezúttal, a tavalyi esztendővel ellentétben, valóban bizonytalan lábakon áll: Domenicali védi a brazilt, de Montezemolo kijelentette, nem tart igényt szolgálataira, ha nem emel teljesítményén.
 
„Fernando egy fantasztikus autóversenyző, és megértem, mivel kissé olyan, mint én: minden porcikája éhes a győzelemre.” - kezdte a Ferrari elnöke.
„Ugyanakkor emlékeznie kell, hogy együtt nyerünk és győzünk, a Ferrarinak pedig egy olyan autót kell a rendelkezésére adnia, mellyel az első két sorból tud indulni.”
Fernando Alonso az elmúlt három évben kétszer is a legutolsó futamon csúszott le a bajnoki címről úgy, hogy autója teljesítmény-tekintetben más ligában tartózkodott a konkurens Red Bullal, de több ízben más ellenfelekkel szemben is. „Fernando rengeteget adott nekünk az utóbbi években, és megismétlem, a csalódottsága, mely Silverstone-ból eredeztethető, ahol is sokkal versenyképesebbnek vártuk saját magunkat, érthető. Azonban nem szeretek bizonyos hozzáállásokat, bizonyos szavakat és kirobbanásokat. Ezért mondtam azt, amit.”
 
Az elnöke elmondta, a Ferrari mindenek felett áll, mindenféle önös érdek vagy individuális elem fölött. Nem csoda: Enzo Ferrari a pilótákra gépként tekintett: ha gyors volt a pilóta-autó kettőse, akkor azt az autó számlájára írta, ha lassú, akkor a pilótát hibáztatta. „Mindenkit emlékeztetek, a pilótákat is, a Ferrari mindenek előtt áll, a csapat élvez elsőbbséget.”
„Kissé olyan, mint amikor egy családapa a családi szabályok betartására figyelmeztet: a családi értékeket kívánom kiemelni.”
 
A 65 éves olasz üzletember javulásra szólította fel brazil versenyzőjét, Felipe Massát. Amennyiben erre képtelen lesz Felipe, új pilótát ültetnek a Scuderia második autójába.
„Felipe egy gyors versenyző és egy nagyszerű srác. Az utóbbi napokban azonban nagyon világosan beszéltem hozzá: ő és mi is eredmények és pontok után hajtunk. Egy bizonyos ponton egymás szemébe nézünk és eldöntjük, mi tévők legyünk.”
 
A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali nyugodtságáról híres, aki egy rossz eredmény után nem csügged el, de egy kiváló hétvége után sem emelkedik el a talajtól. Montezemolo szerint, az imolai születű vezetőnek keményebbnek kell lenni, hogy a csapat minden tagját a maximum elérésére inspirálja.
„Egyetlen dolgot ismételek neki folyamatosan: a szervezet minden egyes tagjából a legtöbbet kell kihoznia, soha sem lehet megelégedve (a munkával) és ha szükséges, drasztikus és kegyetlen eszközökhöz kell folyamodnia.” - zárta gondolatait di Montezemolo.
 
Írta: Szabó Balázs
Hozzászólások (1)Add Comment
kálmán89
kálmán89
2013 augusztus, 05
85.66.120.57
...

beszéd helyett versenyképes autót kérünk!

Szóljon hozzá Ön is!
Kérjük, hogy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni. Ha még nincs fiókja, akkor regisztráljon!

busy
Módosítás: ( 2013. augusztus 04. vasárnap, 17:41 )  

Montezemolo bekeményített

News image

Szabó Balázs - Di Montezemolo nyílt kártyákkal játszik: Alonsót...

vasárnap, 4 augusztus 2013

Bővebben

F1 Ferrari: Az ágaskodó lovak megpihennek lassan

News image

Szabó Balázs - A hétvégén kialakult feszültség Fernando Alonso és...

szerda, 31 július 2013

Bővebben

Jelentés a pálya széléről

News image

Szabó Balázs - A néhai Enzo Ferrari gyakran állt...

szerda, 31 július 2013

Bővebben

Második F1 Ferrari Hírek találkozó a Magyar Nagydíjon!

News image

Idén második alkalommal szervezzük meg közös találkozónkat a Hungaroringen,...

kedd, 23 július 2013

Bővebben

Fernando: Szenvedtünk az autóval

News image

Szabó Balázs – A Ferrari spanyol versenyzője, Fernando Alonso...

kedd, 23 július 2013

Bővebben

Alonso a zöld pokolban járt

News image

Fernando Alonso egy F12-el járta körbe a legendás pályát,...

hétfő, 15 július 2013

Bővebben