F1 Ferrari Hírek - Mindig Naprakész

2024. május 28. kedd.

Monacói előzetes- Felipe Massával

E-mail Nyomtatás PDF

altViták nélküli Forma 1? A Ferrari sárga színű festéssel áll rajthoz, amin lila foltok vannak? El tudjátok képzelni ezeket? Én sem, pedig talán még ezeknek is nagyobb az esélye, minthogy egy Forma 1-es idény elteljen a Monacói Nagydíj nélkül. Pontosan tudja ezt Felipe Massa is, aki ezúttal segítségünkre volt a pálya elemzésénél.

„Monacó egy nagyon különleges pálya, teljesen más itt versenyezni, mint a többi helyszínen.” – kezdi a brazil, akinek különösebben nem kell bemutatni a hercegséget, hiszen a pálya a mindennapi életének részét képzi, mivel ő is a mini állam polgárának mondhatja magát. „A legkisebb hibát is súlyosan bünteti a pálya, ezért nincs lehetőségünk a lazításra a teljes körön keresztül, ezáltal ízelítőt kapunk milyen is az igazi versenyzés.”

A jelenlegi mezőnyt tekintve csak Button, Webber és a Ferraris csapattárs Alonso versenyzett többet Monacóban, mint Felipe, így a brazil komoly ismerettel rendelkezik a pályáról.

„Nem hiszem, hogy a kör egyik része nehezebb lenne, mint a másik. Minden kanyarban nehéz dolgunk van, ezért nagy kihívást jelent összerakni a tökéletes kört.”

2008-ban Massának sikerült az, amiről a szakértők úgy vélekednek, hogy Monacóban kulcsfontosságú, megszerezte a pole pozíciót.

„Monacóban a pole-ban lenni fantasztikus érzés. 2008-ban egy fantasztikus autóm volt, amivel a győzelemért harcolhattam, de sajnos a nedves aszfalton annyi minden történt, hogy én csak a harmadik helyet tudtam megszerezni.”

A Monacói Nagydíj több dologban más, mint a többi verseny. A szabadedzéseket például csütörtökönként rendezik. A gumikopás mértéke is messze elmarad a többi helyszínen látottaktól, így a Pirelli a lágy és a szuperlágy gumikat szállítja a csapatoknak erre a hétvégére. Általános vélemény a pálya vonalvezetéséről, hogy nem kedvez az előzéseknek, így nehéz lenne megismételni azt, amit Felipe két héttel ezelőtt Spanyolországban vitt véghez.

„A kilencedik helyről rajtoltam és a végén sikerült dobogóra állnom, ami nagyszerű eredmény volt az egész csapat számára, főleg, hogy közben Fernando megnyerte a versenyt.”- emlékszik vissza Massa.

Ahogy arra mindannyian emlékszünk, Spanyolországban feltartás miatt Felipét megbüntették, így került a kilencedik rajthelyre.

„Nem voltam boldog a büntetés miatt, aminek köszönhetően három hellyel hátrébbról kellett megkezdjem a futamot. Szerencsére azonban jó versenyt futottunk, sok előzéssel, így sikerült megszerezni a harmadik helyet.” Végezetül a monacói és a távolabbi céljairól ejtett pár szót a brazil. „ Meg kell maradjon ez a cél, hogy a dobogóért küzdhessek Monacóban is, illetve minden versenyen, amit pedig igazán szeretnék az a győzelem.”

 

Ami az esélyeket illeti a Monacói Nagydíjon ezúttal tényleg kulcskérdés lesz a rajtpozíció. Ezért említik sokan többek között Fernando Alonso is nagy esélyesként a Mercedes versenyzőit. Arról azonban érdemes nem megfeledkezni, hogy ezúttal nem kell, oly mértékben óvja a gumikat senki, mint a többi pályán, ezért nem biztos, hogy olyan egyértelmű lesz az a csillagos német márka pole pozíciója. Viszont ha sikerülne a Mercik közül valamelyiknek megszerezni az első rajthelyet, netán kibérelnék az első sort, akkor érdekes futam elébe nézhetünk. A gumik kopása talán itt őket sem hátráltatja annyira, így akár tényleg meg is nyerhetnék a futamot, de ehhez azért még lesz egy két szava több csapatnak. Ilyen például a Ferrari. A baj csak az, hogy idén, akár az elmúlt évben is az egy körös tempóval volt gond. Így kérdés, hogy itt milyen pozícióba sikerül kvalifikálnia magát Fernandonak és Felipének, illetve, hogy a jó versenytempó mire lesz elég. Vajon bebizonyítják a fiúk, hogy igenis lehet előzni ezen a pályán is? Vagy sikerül jó rajtpozíciót szerezni és elsőként elfordulni a rajt után? Szombaton és vasárnap kiderül. Addig is Forza Ferrari!

 

Hozzászólások (1)Add Comment
kálmán89
kálmán89
2013 május, 22
85.66.120.57
...

Forza FFF!

Szóljon hozzá Ön is!
Kérjük, hogy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni. Ha még nincs fiókja, akkor regisztráljon!

busy
Módosítás: ( 2013. május 22. szerda, 14:38 )  

Kirándulás a Spanyol Nagydíjra: Anita és Zita beszámolója

News image

  ANITA Budapest – Barcelona – Montmeló -Budapest 2013....

vasárnap, 26 május 2013

Bővebben

Versenyzői nyilatkozatok a Monacói Nagydíj csütörtöki napját követően

News image

Problémamentes 'pénteki' napot zárt a Ferrari a Monacói Hercegségben....

péntek, 24 május 2013

Bővebben

Monacói előzetes- Felipe Massával

News image

Viták nélküli Forma 1? A Ferrari sárga színű festéssel...

szerda, 22 május 2013

Bővebben

Forma-1-es pálya a kert végében

News image

  Imola… A város nevének hallatán minden F1 rajongónak...

szombat, 18 május 2013

Bővebben

Alonso nyerte a Spanyol Nagydíjat

News image

A Forma-1 mezőnye végre Európába érkezett, méghozzá a Ferrari...

vasárnap, 12 május 2013

Bővebben

A barcelonai kvalifikáció eredménye

News image

A WTCC őrület után visszatérünk ismét a Forma-1-es hírekhez,...

szombat, 11 május 2013

Bővebben

WTCC: Hungaroringi Michelisz őrület a hétvégén

News image

  Egy hét telt el az első Hondás dobogó...

péntek, 3 május 2013

Bővebben