F1 Ferrari Hírek - Mindig Naprakész

2024. június 12. szerda.

Versenyzői nyilatkozatok a Monacói Nagydíj csütörtöki napját követően

E-mail Nyomtatás PDF

altProblémamentes 'pénteki' napot zárt a Ferrari a Monacói Hercegségben. Ahogy sok minden más, a hétvége lebonyolítása is különleges a városállamban: csütörtökön gurulnak pályára a versenyzők az első két szabadedzésre, míg a péntek 'szabadnap' a versenyzők és a csapatok számára.

A Scuderia versenyzői összesen 127 kört teljesítettek: Fernando Alonso 65, míg Felipe Massa három alkalommal kevesebbszer gurult végig a monacói aszfaltcsíkon. A kétszeres monacói győztes spanyol versenyző a második és harmadik, míg brazil csapattársa mindkétszer a negyedik helyen végzett a csütörtöki tréningeken. Így nem meglepő, hogy elégedetten nyilatkoztak a nap végén.

Fernando Alonso: „Mindig jó érzés Monacóban vezetni, még ha ez nagyon megerőltető is, mert itt még inkább, mint bárhol máshol, rengeteg kört kell teljesítened ahhoz, hogy megszokd a pályát, és általában véve, hogy hozzászokj ehhez a nagyon különleges versenyhez. Elégedett vagyok azzal, ahogy sikerült végigvinnünk a tervezett programunkat ma, ami nem mindig garantált itt, mert bármi megtörténhet. Még ha az érzések pozitívak is, és minden gond nélkül teljesítettük a napot, még nincs egy tiszta elképzelésünk az erősorrendről. Még várnunk kell egy kicsit, hogy megtudjuk, valójában hol állnak a riválisaink, mert itt sem nyomja senki száz százalékosan szombatig. A korlátok túl nagy veszélyt jelentenek ahhoz, hogy kockáztassunk ez első szabadedzéseken. Itt nincs sok idő a gumik összehasonlítására, csak egyszer tettük meg ezt, és az eredmények semmilyen meglepetéssel nem szolgáltak: a szuperlágyak egy kicsit gyorsabbak és jobban kopnak. Most annyit tehetünk, hogy minden rendelkezésre álló időt az összegyűjtött adatok elemzésére fordítjuk, hogy megtaláljuk a legjobb stratégiát az időmérőre és a futamra.”

Felipe Massa: „Jól indult a hétvége, az autó is jól viselkedett és sikerült jó tempót találnom. Az első ötben végeztem mindkét szabadedzésen, ami fontos egy ilyen kiszámíthatatlan versenyen, mint a Monacói Nagydíj. Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, hogy még mindig sok munkánk van. Most elemezni fogjuk a rendelkezésünkre álló adatokat, hogy megtaláljuk a helyes irányt a folytatásra, mert itt létfontosságú, hogy egy olyan autód legyen, ami versenyképes az időmérőn, és következetes teljesítményt nyújt a versenyen. A Mercedes megmutatta, hogy gyorsabbak, és nem lesz könnyű előttük végezni az időmérőn, de biztos vagyok abban, hogy rendelkezünk mindennel, ami ahhoz szükséges, hogy felvegyük a harcot velük.”

Hozzászólások (1)Add Comment
kálmán89
kálmán89
2013 május, 24
85.66.120.57
...

A maximumot fiúk Forza FFF!

Szóljon hozzá Ön is!
Kérjük, hogy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni. Ha még nincs fiókja, akkor regisztráljon!

busy
Módosítás: ( 2013. május 24. péntek, 10:12 )  

Kirándulás a Spanyol Nagydíjra: Anita és Zita beszámolója

News image

  ANITA Budapest – Barcelona – Montmeló -Budapest 2013....

vasárnap, 26 május 2013

Bővebben

Versenyzői nyilatkozatok a Monacói Nagydíj csütörtöki napját követően

News image

Problémamentes 'pénteki' napot zárt a Ferrari a Monacói Hercegségben....

péntek, 24 május 2013

Bővebben

Monacói előzetes- Felipe Massával

News image

Viták nélküli Forma 1? A Ferrari sárga színű festéssel...

szerda, 22 május 2013

Bővebben

Forma-1-es pálya a kert végében

News image

  Imola… A város nevének hallatán minden F1 rajongónak...

szombat, 18 május 2013

Bővebben

Alonso nyerte a Spanyol Nagydíjat

News image

A Forma-1 mezőnye végre Európába érkezett, méghozzá a Ferrari...

vasárnap, 12 május 2013

Bővebben

A barcelonai kvalifikáció eredménye

News image

A WTCC őrület után visszatérünk ismét a Forma-1-es hírekhez,...

szombat, 11 május 2013

Bővebben

WTCC: Hungaroringi Michelisz őrület a hétvégén

News image

  Egy hét telt el az első Hondás dobogó...

péntek, 3 május 2013

Bővebben