F1 Ferrari Hírek - Mindig Naprakész

2024. május 18. szombat.

Felipe blogja magyarul

alt

Felipe Massa blogja a Bahreini Nagydíj előtt

Ma reggel érkeztem meg Bahreinbe egy egész éjjel tartó repülés után, és mint mindig, jó volt, hogy Raffaela és Felipinho velem voltak. Ma pihentem a szállodában, valamint az edzőteremben is voltam. Az első megbeszélés holnap délután fél háromkor lesz a pályánál, amikor találkozom a versenymérnökömmel, Rob Smedley-vel és a többi mérnökkel, aki az autómmal foglalkozik. Aztán, hivatalos vagyok az FIA sajtókonferenciájára, és fél hattól egy újabb megbeszélés lesz minden mérnökkel, míg este részt veszek majd egy eseményen, ahol a 458 Spidert mutatjuk be az ügyfeleink számára. Aztán pénteken eljön az ideje, hogy újra pályára hajtsunk, és őszintén szólva már alig várom. Vasárnap Sanghajban végre volt egy "normális" versenyem, az első olyan az évben, ami különösebb probléma nélkül zajlott le. A dolgok egyre jobbak lettek a hétvége folyamán: mindhárom szabadedzésen szenvedtem az autó egyensúlyával, majd az időmérőn hirtelen olyan mértékben javult a helyzet, hogy sikerült jelentősen csökkentenem a hátrányom Fernandóval szemben. Aztán a versenyen az autó még jobb volt, de túl gyakran találtam magam forgalomban, és nem tudtam a legtöbbet kihozni abból a stratégiából, amin voltam. Kár, mert jó lett volna végre elmozdulni a borzalmas nulla pontról a tabellán. Így nyilvánvaló, hogy a tervem a hétvégére az, hogy a legjobb tízben végezzek. Ha az a pozitív tendencia, ami Sanghajban elkezdődött, folytatódik, ez lehetséges is lesz. Igaz, hogy papíron a pálya karakterisztikája nem fekszik az F2012-nek, de fontos lesz, hogy a legjobbat hozzuk ki a gumikból, ami siker kulcsa lehet itt, mint ahogy más pályákon is.

A szahíri versenypálya az egyik kedvencem, és ez nem véletlen, hiszen kétszer már nyertem itt, és van egy második helyem is innen. A 11 futamgyőzelmemből nem kevesebb, mint nyolcat sikerült három pályán megszereznem: hármat Isztambulban, kettőt Interlagosban, és ugyanennyit Szahírban. Ezek a pályák nagyon különböznek egymástól, így nem lehet azt mondani, hogy valamilyen technikai oka van ennek a statisztikának. Azonban már csak a balszerencse miatt is csalódott lettem volna, ha ezt a versenyt törlik, mivel idén már Török Nagydíj sincs. Továbbá mindig nagyon szerettem ide jönni, még azokban a napokban is, amikor tesztnapokra érkeztünk ide. Az itteniek nagyon vendégszeretőek és szívélyesek, és ahogy már Sanghajban is mondtam az elmúlt napokban, remélem, hogy a nagydíj lehetőséget ad az egység létrehozására. Abból, amit ma láttam úgy tűnik, hogy nyugodt a helyzet: a repülőtérről a szállodába tartó úton minden olyannak tűnt, mint két évvel ezelőtt, és a pályán lévő srácok is azt mondták, hogy minden a szokásos Európán kívüli versenyhétvége szerdai programja szerint halad. Ha az a döntés született, hogy megrendezik a versenyt, az azt jelenti, hogy a feltételek adottak ehhez, és abból, amit eddig láttunk, nincs semmi, ami változtatna ezen az állásponton.

2012.04.18.

Módosítás dátuma: 2012. április 19. csütörtök, 09:49
 
alt

Felipe Massa blogja a Kínai Nagydíj előtt

Kína egy nagyváros de ennél sokkal nagyobb a kínaiaktól tanúsított forma-1 iránti lelkesedés. Meg kell mondanom, nehéz lenne még egy általunk látogatott országot mondani, ahol hasonlóképpen fogadnának: talán Olaszországot és Brazíliát említeném ezen a szinten. Két napja érkeztem Shanghaiba, engem és Felipinhót rengeteg ember várt ajándékokkal a repülőtéren. Nem számított, hogy esett vagy sütött a nap, a szállodán kívül is vártak. Szeretem ezt a tüzet, nekem is energiát ad. A város is rengeteg energiát rejt: hatalmas, kaotikus, hívjatjuk aminek szeretnénk, de mindenképpen élő. Mint, ahogy már mondtam: San Paolóra emlékeztet. Természetesen mi, brazilok sokban különbözünk a kínaiaktól, de a két város életstílusa nagyon hasonlít egymásra. Nagyon sok dolgom van még, viszont nagyon élveztem ezt a két pihenőnapot, amit Raffaellával és Felipinhóval töltöttem: a kisfiamnak ez az első alkalom, hogy Kínában jár.

Ma délután kezdődnek a Ferrari és a partnerei számára a promóciós rendezvények. Nagyon sok ilyen típusú esemény lesz a napokban. Ez teljesen normális egy ilyen ütemben fejlődő ország esetében. Holnap délután a mérnökökkel találkozom, hogy felkészüljünk a versenyre. Remélem már péntektől kezdődően normális, problémamentes nagydíjunk lesz: ez az alapja annak, hogy jó eredményt érjünk el. Tudom, hogy nem lesz egyszerű, főképp azért, mert - rövid távon főképp - egyelőre nem számíthatunk nagyobb fejlesztésre. Meg kell próbálnunk abból kisajtolni a legtöbbet, ami a rendelkezésünkre áll, ahogy tette azt Alonso Melbourne-ben és Sepangban. 

Már előző héten Maranellóban voltam. A szimulátorban a legapróbb - Melbourne-ben és Sepangban nem működő - részlegek aprólékos kielemzésével készültünk fel az elkövetkezendő két futamra. Ez egy nehéz időszak számomra, azt tudom, hogy ez nem az, ahogy a dolgok alakulását szeretném. Tisztában vagyok a felém irányuló kritikákkal, ez nem az első ilyen eset, hozzászoktam már. Érzem, hogy a csapat bízik bennem és ez az egyetlen, ami valójában számít. Jól tudom azt is - amint a múltban már láthattuk - nagyon kevés is elég ahhoz, hogy a negatívból pozitívba fordulj a helyzet.

Előző évben Kínában a hatodik helyen fejeztem be a nagydíjat, azonban a futam utolsó részében nehézségeim adódtak, mert nem tudtam ugyanolyan teljesítményt nyújtani az elsődleges gumikkal, mint a választható keverékkel. Kár, mert a 43. körben még a második helyen álltam. Shanghaiban kétszer állhattam fel a dobogóra: 2007-ben egy harmadik és 2008-ban egy második helyet szereztem. Szeretem ezt a pályát: mindenféle típusú kanyar megtalálható, van egy hosszú célegyenes, ahol a DRS-időszak előtt szép előzéseket hajthattunk végre. Ebben az évben valószínűleg egy kicsit szenvedni fogunk főképp a sebesség tekintetében, a probléma megoldása nem lesz egyszerű számunkra. Azonban egyáltalán nem biztos, hogy a legvégén a leggyorsabb győz.

 
alt

Felipe Massa blogja a Maláj Nagydíj után

 

A napot a csapattal töltöttem, hogy részletesen kielemezzük az első két verseny minden pillanatát és megértsük, hogy miért nem úgy történtek a dolgok, ahogy azt szerettük volna Ausztráliában és Malajziában.

Megváltoztattam a terveimet és Maranellóba jöttem a maláj verseny után, egy célt szem előtt tartva. Találkoztam a mérnökömmel, Rob Smedley-vel és sok időt töltöttem Pat Fry-al is, megvizsgáltunk mindent, ami történt, mert azt hiszem csak így érthetjük meg, hogy miért teljesítettünk rosszul az elmúlt két versenyen. Nem tagadom, hogy csalódott vagyok. Nem szereztem még pontot, de most ideje lapozni. Ez nem az első alkalom, hogy nehéz időszakon megyek keresztül. Tudom, hogy a dolgok gyorsan változhatnak, de most minden tőlem telhetőt meg kell tennem, mert a negatív periódus végére szeretnék érni. Szeretném, hogy a dolgok visszatérjenek a normális kerékvágásba, hogy megmutathassam a tehetségemet, ahogy mindig is tettem és ezt a csapat is tudja, hogy képes vagyok rá.

Nagyon boldog voltam, amikor olvastam és hallottam, amit Montezemolo elnök, Stefano Domenicali és Fernando mondott. A szavaik nem leptek meg, mert tudom, hogy számíthatok a támogatásukra. A Ferrari a második családommá vált a hosszú évek alatt. Érzem, hogy bíznak bennem, a csapat egyesült erővel támogat és ez nagyon fontos nekem. Jó eredményekkel szeretném meghálálni ezt a sok támogatást.

Most épp hazafele tartok Monacóba, hogy eltöltsek pár napot a családommal, aztán jövő héten ismét Maranellóban leszek a mérnökeimmel és dolgozok egy kicsit a szimulátorban. Pat végigfutotta velem az F2012 fejlesztési programjának részleteit és reméljük, hogy már Shanghai-ban tudunk javulni. Ez és Bahrein is a kedvenc pályáim közé tartoznak, szeretnénk megint harcba szállni, megpróbáljuk úgy beállítani az autót, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a lehetőségekből, úgy ahogy Fernando tette azt Sepangban.

A bajnokság hosszúnak és szorosnak ígérkezik, sok csapat fel tudja venni a versenyt a legjobb helyekért és csak kevésen múlik, hogy elöl találod magad, vagy épp hátul. Reméljük, hogy a lehető leghamarabb fel tudunk zárkózni és nemsokára stabilan/folyamatosan ott leszünk az élmezőnyben.

Módosítás dátuma: 2012. március 31. szombat, 23:05
   
alt

Felipe Massa blogja az Ausztrál Nagydíj előtt

Ma reggel érkeztem meg Melbourne-be. Sao Paolótól idáig nagyon hosszú az út: először Santiagóba, Chilébe kell menni, majd onnan Új-Zélandra, amely az utolsó állomás Ausztrália előtt. A repülőn töltött sok óra után ma pihentem egy kicsit, megpróbáltam minél hamarabb hozzászokni az új időzónához. Édasapám is itt van: mindig jó érzés, mikor itt van mellettem a versenyhétvégék alatt. Szóval mégerkeztünk az év első nagydíjának helyszínére. Alig várom már, hogy elkezdődjön a szezon, úgy gondolom ezzel a nézetemmel nem vagyok egyedül. A pilótáknak már őrülten hiányzik a versenyzés és a rendelkezésre álló hat tesztnap közel sem volt elég arra, hogy kielégítsük ez iránti vágyainkat. Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogyan fognak alakulni a dolgok itt Melbourne-ben. Úgy vélem, hogy a többi évhez hasonlóan most is kizárólag a téli tesztekre alapozva nagyon nehéz egy pontos képet adni az erőviszonyokról. Az igazságra csak szombat délelőtt az időmérő alatt fog fény derülni, amikor mindannyian ugyanazon körülmények között fogunk körözni. Úgy gondolom, hogy harcolhatunk a dobogóért, de ez nem jelenti azt, hogy nem értek egyet azzal, amit Pat Fry mondott Barcelonában. Tökéletesen tudom, hogy a tesztek nem úgy alakultak, ahogy mi azt reméltük, mert a teljesítményt illetően volt néhány nagyon ambiciózus elképzelésünk. Problémánk adódótt a választott kipufogórendszer tökéletesítését illetően, így egy ideiglenes megoldást kellett változtatnunk. Mindez időveszteségbe és nyilvánvalóan telejsítménycsökkenésbe került. Fernando és én egyedül az utolsó két napon tudtunk valódi és hasznos beállítási munkát végezni az F2012-n. Továbbra is úgy vélem, hogy az idei autóban hatalmas potenciál van: egyszerűen csak a benne rejlő lehetőségek kiaknázásának módját kell megtalálnunk. Remélem, hogy mindezt már az Albert Parkban el tudjuk kezdeni. Szeretem ezt a várost: jó a klíma, meleg, amilyet szeretek. Ma legalább 30 fok volt, amely nagyon hasonlít a san paolo-i időjáráshoz. Egy nagyon lelkes atmoszféra is körbevesz itt minket és mindig jó érzés látni a Ferrari zászlókkal zsúfolásig telt lelátókat. Nagyon kevés pályán tapasztalható hasonló látvány. A időjárás előrejelzést tekintve holnap este felfrissül a levegő, csütörtökre eső is várható, de jó lenne, ha szombatra és vasárnapra mindez felszáradna. Az ez évi tesztek során - az utolsó barcelónai napomon - csak pár órára volt lehetőségem vizes pályán körözni, így nagyon nehéz következtetéseket levonni arról, hogyan is működik az autó hasonló körülmények között. Az Albert Parkban soha sem volt túl sok szerencsém. Csak háromszor sikerült pontszerző helyen befejeznem az Ausztrál Nagydíjat, amelyből egyszer - két évvel ezelőtt - a dobogó legalsó fokára állhattam fel. Fantasztikus lenne, ha ezt még egyszer meg tudnám ismételni, de azzal is tisztában vagyok, hogy ez nem lesz egyszerű. Nagyon nagy a konkurencia: A Red Bullon és a McLarenen kívül a Mercedestől a Lotusig, a Force Indiáig és a Toro Rossóig mindenki nagyon erős. Mindent egybevéve az időmérő első körétől kezdve harcolni fogunk. Egy szó, mind száz alig várom már, hogy a pályán lehessek.

Módosítás dátuma: 2012. március 13. kedd, 20:49
 
alt

Felipe Massa blogja az Abu Dhabi Nagydíj előtt

A jövő évnek jobbnak kell lennie, mint az idei volt!

Az Indiai Nagydíj után Sao Paolóba utaztam, itt töltöttem az elmúlt két hetet. Innen érkeztem meg nem olyan rég Abu Dhabiba. Még mindig élénken élnek bennem az első indiai utazásom élményei, még akkor is, ha nem sok indokom van arra, hogy a futamon történtekről beszéljek. A pálya nagyon szép, az egyik legjobb a versenynaptárban. Itt, az emberek különösképpen érdeklődőek a Formula-1 iránt. Ahogy a világ legtöbb országa egyre inkább hasonlítani kezd egymásra, India merőben különbözik mindentől, amit eddig láttam. Az emberek nagyon vendégszeretőek és barátságosak. Maga az ország pedig hatalmas fejlődés lehetőségét mutatja, ezzel párhuzamosan viszont nagy szegénység is látható. A Formula-1 szemszögéből hiszek India jövőjében, még akkor is, hogyha idén nem volt minden kész. Szem előtt kell tartani, hogy  ez volt az első év, hogy nagydíjat rendezhettek.

Az idei szezon hosszúsága miatt sok év után ez volt az első, hogy nem vettem részt az előző hétvégén Mugellóban megrendezett Ferrari Word Final-on. Természetesen tisztában vagyok azzal, amit Montezemolo elnök és (Stefano) Domenicali mondtak rólam. Azok alapján ismét világossá vált, hogy jövőre is a Scuderiának fogok versenyezni. Az én szemszögemből - és mint általában ez mindig pozitív is egyben - nagyon fontos, hogy a csapat teljes támogatását magam mögött tudhatom. Azonban jelen pillanatban a legfontosabb, hogy a hátralévő két futamon a lehető legtöbbet hozzam ki magamból. Tudom, hogy a jövő év az egész csapatnak nagyon fontos, tekintve,hogy  ez az év nem a várakozásaink szerint alakult. A Ferrari már a jövő évre koncentrál, a szezon előtti legfontosabb célunk az, hogy egy olyan autót rakjunk össze, ami már az első futamtól kezdve versenyképes és minden futamra lehetővé tegye számunkra a győzelmet. 2012-nek jobb évnek kell lennie, mint az idei volt.

Most viszont Abu Dhabiba érkeztünk, ahol én tavaly vezettem először, a balesetem miatt 2009-ben az első futamot ki kellett hagynom. A struktúra fantasztikus, a pálya egészen érdekes. Egyetlen negatívuma az, hogy úgy tűnik, nehezen fogunk tudni előzni, de azt remélem, hogy idén a DRS segíteni fog, hogy a verseny jobb legyen. Az időbeosztás szempontjából egyedülálló ez a verseny, amely még napfényben kezdődik és mesterséges fényben ér véget: a pálya kivilágítása hibátlan, nincs vele semmi probléma. Az este eljövetelével még egy pozitívum, hogy a hőmérséklet is lecsökken. Számunkra az elkövetkezendő két futam ismét egy jó lehetőség arra, hogy jó eredményeket érjünk el, mindezek mellett ez a két hétvége fontos része a jövő év előkészületeinek. Itt ki tudunk próbálni az új autó néhány újítását, azonban új nézeteket kell kialakítanunk vezetéstechnikai és beállítások szempontjából. Úgy gondolom, hogy ezek a fejlesztések nem csak technikailag, hanem a versenyhétvégekre való felkészüléseink tekintetében is hasznos lesz.

A Yas Marinai verseny a Ferrari számára fontos mert a csapatnak nagyon sok szoros kapcsolata van Abu Dhabival, ami nagyon jól látszik abból a tényből is, hogy a pálya mellett saját parkunk van, itt terül el a Ferrari World. Előző évben mentem egy kört a hullámvasúton, ami egy fantasztikus élmény volt, alig várom, hogy újra menjek, de ezúttal magammal viszem a feleségem is!

Módosítás dátuma: 2011. november 13. vasárnap, 11:42
   

Felipe Massa blogja a Bahreini Nagydíj előtt

News image

Ma reggel érkeztem meg Bahreinbe egy egész éjjel tartó...

csütörtök, 19 április 2012

Bővebben

Felipe Massa blogja a Kínai Nagydíj előtt

News image

Kína egy nagyváros de ennél sokkal nagyobb a kínaiaktól...

péntek, 13 április 2012

Bővebben

Felipe Massa blogja a Maláj Nagydíj után

News image

  A napot a csapattal töltöttem, hogy részletesen kielemezzük...

szombat, 31 március 2012

Bővebben

Felipe Massa blogja az Ausztrál Nagydíj előtt

News image

Ma reggel érkeztem meg Melbourne-be. Sao Paolótól idáig nagyon...

kedd, 13 március 2012

Bővebben

Felipe Massa blogja az Abu Dhabi Nagydíj előtt

News image

A jövő évnek jobbnak kell lennie, mint az idei...

vasárnap, 13 november 2011

Bővebben

Felipe Massa blogja az Indiai Nagydíj előtt

News image

Éppen csak megérkeztem Indiába. Most járok először ebben az...

szerda, 26 október 2011

Bővebben

Felipe Massa blogja a Japán Nagydíj előtt

News image

Mint ahogy a múlt héten mondtam, a Szingapúri Nagydíj...

kedd, 4 október 2011

Bővebben

Felipe Massa blogja a Szingapúri Nagydíj előtt

News image

Röviden visszatekintve az utolsó nagydíjra, Monzára, azt kell mondanom,...

csütörtök, 22 szeptember 2011

Bővebben

Felipe Massa blogja a Belga Nagydíj előtt

News image

Újra Európában vagyok, miután a Magyar Nagydíj utáni pihenő...

péntek, 26 augusztus 2011

Bővebben

Felipe Massa blogja a Magyar Nagydíj előtt

News image

Visszatekintve a Nürburgringre, mielőtt komolyabban a versenyzésről beszélnénk, el...

szerda, 27 július 2011

Bővebben

Felipe Massa blogja a Német Nagydíj előtt

News image

Jelenleg még az otthon tölhető pár napomat élvezem Monacóban,...

kedd, 19 július 2011

Bővebben

Felipe Massa blogja a Brit Nagydíj előtt

News image

A hétvégén Angliába ér a Száguldó Cirkusz, Felipe Massa...

csütörtök, 7 július 2011

Bővebben

Felipe Massa blogja az Európai Nagydíj előtt

News image

Ma, szerdán érkeztem meg Valenciába, miután egy hetet otthon...

csütörtök, 23 június 2011

Bővebben

Felipe Massa blogja a Kanadai Nagydíj előtt

News image

Felipe Massa nem régen érkezett meg Kanadába, de előtte...

csütörtök, 9 június 2011

Bővebben

Felipe Massa blogja a Spanyol Nagydíj után

News image

Hétfőn reggel érkeztem haza Monacóba egy nagyon kiábrándító spanyol...

kedd, 24 május 2011

Bővebben

Felipe Massa blogja a Spanyol Nagydíj előtt

News image

Mozgalmas napjaim voltak a Török Nagydíj óta, így gyorsan...

szerda, 18 május 2011

Bővebben

Felipe Massa blogja a Török Nagydíj után

News image

Hazatértem Monacóba a szezon első olyan versenye után, ahol...

csütörtök, 12 május 2011

Bővebben

Felipe Massa blogja a Török Nagydíj előtt

News image

A legnagyobb esemény az életemben a Kínai Nagydíj óta...

csütörtök, 5 május 2011

Bővebben

Felipe Massa blogja a Kínai Nagydíj után

News image

Már néhány nap eltelt a Kínai Nagydíj óta, azonban...

szerda, 20 április 2011

Bővebben

Felipe Massa blogja a Kínai Nagydíj előtt

News image

Eddig két nagydíj volt a szezonban, ahol ugyanaz a versenyző...

szerda, 13 április 2011

Bővebben

Felipe Massa blogja a Maláj Nagydíj előtt

News image

Mielőtt a Maláj Nagydíjról beszélnék, szeretném kifejezni őszinte részvétemet...

szerda, 6 április 2011

Bővebben

Felipe Massa blogja az Ausztrál Nagydíj után

News image

Hétfő este értem haza São Paulóba, és visszatekintve a hétvégére,...

péntek, 1 április 2011

Bővebben

Felipe Massa blogja az Ausztrál Nagydíj előtt

News image

Itt az ideje az indulásnak. Mikor ezt olvassátok, már úton...

hétfő, 21 március 2011

Bővebben

Felipe Massa blogja a Brazil Nagydíj után

News image

Most érkeztem meg Abu Dhabiba, miután hétfő este elindultam São...

szerda, 10 november 2010

Bővebben

Felipe Massa blogja a Brazil Nagydíj előtt

News image

Egy pár nap múlva elérkezik az idő, hogy a são...

csütörtök, 4 november 2010

Bővebben

Felipe Massa blogja a Koreai Nagydíj után

News image

A Koreai Nagydíj után, a keddi napon értem haza São...

csütörtök, 28 október 2010

Bővebben

Felpie Massa blogja a Koreai Nagydíj előtt

News image

Mikor ezt olvassátok, én már az Incheon reptéren leszek, hogy...

szerda, 20 október 2010

Bővebben

Felipe Massa blogja a Japán Nagydíj után

News image

Jelenleg már itthon vagyok Brazíliában, hétfőn a verseny után indultam...

csütörtök, 14 október 2010

Bővebben

Felipe Massa blogja a Szingapúri Nagydíj után

News image

Kedd estig maradtam Szingapúrban, legfőképp azért, hogy eleget tegyek egy...

csütörtök, 30 szeptember 2010

Bővebben

Felipe Massa blogja az Olasz Nagydíj után

News image

Monzában határozottan jó hétvégénk volt, és figyelembe véve azt, hogy...

szombat, 18 szeptember 2010

Bővebben

Felipe Massa blogja az Olasz Nagydíj előtt

News image

Elég mozgalmas időszak áll mögöttem így az Olasz Nagydíj előtt,...

szerda, 8 szeptember 2010

Bővebben

Felipe Massa blogja a Belga Nagydíj után

News image

A nyári szünet után jó volt visszatérni a versenyzői "munkához"...

csütörtök, 2 szeptember 2010

Bővebben

Felipe Massa blogja a Belga Nagydíj előtt

News image

Arra készülök, hogy visszatérjek Európába, a hétvégén megrendezésre kerülő Belga...

kedd, 24 augusztus 2010

Bővebben

Felipe Massa blogja a Magyar Nagydíj után

News image

Még vasárnap este hazarepültem Brazíliába Budapestről a nyári szünetre. Jó...

csütörtök, 5 augusztus 2010

Bővebben

Felipe Massa blogja a Magyar Nagydíj előtt

News image

Budapestre visszatérni nagyon különleges lesz számomra, mert egy éve, mint...

szerda, 28 július 2010

Bővebben

Felipe Massa blogja a Német Nagydíj előtt

News image

Holnap érkezek meg Németországba, amely egy nagyon mozgalmas időszak kezdete...

csütörtök, 22 július 2010

Bővebben

Felipe Massa blogja a Brit Nagydíj előtt

News image

Beszéljünk először a világbajnokságról, bár sajnos a brazil csapat...

csütörtök, 8 július 2010

Bővebben

Felipe Massa blogja - Európa Nagydíj

News image

A valenciai hétvége pozitív és negatív aspektusai ugyanazon a baleseten...

szerda, 30 június 2010

Bővebben

Felipe Massa blogja a Kanada Nagydíj előtt

News image

Amint arról már valószínűleg hallhattatok, a Scuderia Ferrari versenyzője leszek...

csütörtök, 10 június 2010

Bővebben

Felipe Massa blogja - Török Nagydíj

News image

Egy nagyon hosszú utazással hazajöttem Brazíliába Isztambulból, még vasárnap este,...

csütörtök, 3 június 2010

Bővebben

Felipe Massa blogja a Török Nagydíj előtt

News image

Nagyon sok időt utaztam mostanában Maranellóba is és Maranellóból is...

szerda, 26 május 2010

Bővebben

Felipe Massa blogja a Monacói Nagydíj előtt

News image

Itt ülök a monacói otthonomban és látom, hogy esik az...

kedd, 11 május 2010

Bővebben

Felipe Massa blogja a Spanyol Nagydíj előtt

News image

A hétvégén, amikor visszatértem Kínából, megünnepeltem a 29. születésnapomat itt,...

csütörtök, 6 május 2010

Bővebben

Felipe Massa blogja a Kínai Nagydíj előtt

News image

Miután néhány élvezetes napot eltöltöttem a családommal Monacóban, most Sanghajba...

szerda, 14 április 2010

Bővebben

Felipe Massa blogja - Maláj Nagydíj

News image

Még egy olyan nehéz hétvége után is, mint amilyen a...

péntek, 9 április 2010

Bővebben

Felipe Massa blogja - Bahreini Nagydíj

News image

Lehetetlen lett volna egy jobb szezonkezdetet elképzelni, mint hogy megszerezzük...

csütörtök, 18 március 2010

Bővebben

Felipe Massa blogbejegyzése

News image

Az utolsó blogom óta nagyon sok idő telt el, az...

szerda, 10 március 2010

Bővebben